FUNNET DREPT PÅ UNGDOMSHERBERGE: 21 år gamle Pernille Marie Thronsenble funnet drept på et ungdomsherberge i Budapest.
Foto: Privat / Scanpix
FUNNET DREPT PÅ UNGDOMSHERBERGE: 21 år gamle Pernille Marie Thronsenble funnet drept på et ungdomsherberge i Budapest. Foto: Privat / Scanpix

Pernilles drapsmann får redusert straffen – slipper livsvarig fengsel

Pernille Thronsens kinesiske drapsmann har fått redusert straffen fra livstids fengsel til 15 år. Straffereduksjonen skyldes at Zhao Fei samarbeidet med politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Zhao Fei vitnet i en narkotikasak slik at en pakistansk heroinsmugler ble dømt. Denne fortjenstfulle handlingen har retten tatt hensyn til, og dette er en rettferdig og riktig dom, sier Zhaos forsvarer, advokat Xue Junnan, til Aftenposten.

21 år gamle Pernille Marie Thronsen fra Oslo ble funnet drept på et ungdomsherberge i Ungarn 29. august 2010. Herberget tilhørte det medisinske fakultetet ved Semmelweis-universitetet, der Zhao studerte fysioterapi. Den nå 27 år gamle mannen stakk Thronsen i hjel med en nyinnkjøpt kniv, før han få timer senere forlot Ungarn.

Etter en årelang juridisk dragkamp, ble Zhao Fei til slutt stilt for retten i Kina i fjor og dømt til livsvarig fengsel.

Pernilles mor, Laila Bendiksen, var ikke til stede i Beijing da dommen ble avsagt.

– Jeg synes jo reduksjonen var stor. Men jeg var ikke mentalt uforberedt på det. Det avgjørende er ikke straffens lengde, men at vi klarte å få til en prosess i Kina, og at gjerningsmannen måtte stå til ansvar for det han har gjort. Personlig har jeg forsonet meg med situasjonen. Vi får ikke Pernille tilbake. Vi kan ikke bruke resten av livet til å bekymre oss og tenke gjennom saken, sier Bendiksen. (©NTB)