PÅ VEI OPP: Lewis Cook (høyre) er et navn å se opp for i årene som kommer. Foto: SIMON COOPER /.
PÅ VEI OPP: Lewis Cook (høyre) er et navn å se opp for i årene som kommer. Foto: SIMON COOPER /.

Stjerneskuddet tenker ikke på Premier League: – Dette er et perfekt nivå for meg

Lewis Cook kobles til Manchester United og Liverpool. Men første venter en kamp mot Wolverhampton som Leeds bør vinne.

Se Wolverhampton-Leeds 20.40 på TV 2 Sport Premium og Sumo i kveld

Lewis Cook regnes som et av Englands aller største talenter.

18-åringen debuterte for Leeds på starten av forrige sesong, og endte opp som årets unge spiller i klubben.

– Jeg nyter livet i Leeds
Allerede i det kommende overgangsvinduet i januar linkes han til storklubber som Manchester United og Liverpool, i tillegg til Bournemouth og andre lag i verdens gjeveste liga.

Men Lewis Cook har ingen planer om å forlate Leeds nå.

–  Jeg nyter livet i Leeds. Jeg trives, og vi spiller bra, så får vi heller se hva som skjer i fremtiden. Jeg prøver å ikke lese alt som skrives, og bare konsentrere meg om å spille fotball. Championship er et perfekt nivå for meg. Det går hurtig og er intenst, og det er her jeg kan utvikle meg som spiller. Det er i alle fall mye bedre enn å spille reservelagsfotball et annet sted, sier stortalentet til Sky Sports.

– Håper kampen under flomlys foran TV-kameraene blir en ny fantastisk kamp
I kveld kommer en ny test for Leeds.

De møter Wolverhampton borte i en ligakamp som sendes på TV 2 Sport Premium.

Foreløpig har sesongen vært meget turbulent med sparkingen av Uwe Rösler, ansettelsen av Steve Evans, første hjemmeseier i ligaen den 3. november, og Massimo Cellino som både har blitt utestengt, tilbudt å selge klubben til supporterne, og deretter trukket tilbudet igjen.

Tre seirer på de siste seks ligakampene, bærer likevel kanskje bud om at bedre ting kan være i vente.

Laget er helt nede på 18. plass på tabellen, men seier i kveld vil føre dem forbi kveldens motstander. For dem som husker forrige sesongs møte mellom disse lagene på Molineux, er det bare å glede seg. Kampen endte til slutt 4-3 til hjemmelaget, men vil blant annet huskes for en fantastisk scoring fra et av de andre stortalentene til Leeds, Alex Mowatt.

– Vi håper kampen under flomlys foran TV-kameraene blir en ny fantastisk kamp, og vi håper vi kan ta poengene med hjem, sa manager Steve Evans på gårsdagens pressekonferanse.

–  De har vært litt som oss. Veldig gode i enkelte kamper, og dårlige i andre. Jeg kjenner Kenny Jackett veldig godt, og han bygger alltid sterke lag som er vanskelige å bryte ned, sier han.

– Media har gjort et stort poeng ut av det
For Wolverhampton, som har play off-ambisjoner, er også kveldens kamp meget viktig.

Seier vil føre dem seks poeng bak Ipswich på den siste play off-plassen. Da er det håp. Ved tap, blir det fort veldig tøft. Wolves har ikke tapt noen av sine fem siste ligakamper, men kun vunnet én av dem. Hele fire av de siste fem har endt i uavgjort. Nå har ikke Wolves vunnet hjemme siden 3. oktober, det er to og en halv måned siden.

– Media har gjort et stort poeng ut av det, og vi kan ikke gjemme oss for den statistikken. Men det handler om hvordan vi takler det. Vi er nære der vi ønsker å være, men vi er der ikke helt. Men om vi fortsetter som vi gjør nå, kommer seirene også, sier Wolves-manager Kenny Jackett til klubbens egne nettsider.

Han kan vel muligens også ta litt trøst i at Leeds gikk syv måneder uten å vinne hjemme før seieren mot Cardiff tidlig i november.

– Jeg er helt sikker på at kampen mot Leeds også blir en tett affære. Men vi ønsker å matche dem både fysisk og i spill. Og vi har nok ferdigheter i laget til å spille oss frem til store sjanser, og til å sette dem, sier han.