Den nye Telenor-lederen:
– Skal klare å fikse tillitskrisen

Nordea-direktør Gunn Wærsted (60) er den nye styrelederen i Telenor.

Bedriftsforsamlingen i Telenor møttes torsdag ettermiddag for å velge ny styreleder etter at Svein Aaser i oktober ble bedt om å trekke seg av næringsminister Monica Mæland (H). Bakgrunnen var Telenor-styrets håndtering av den såkalte VimpelCom-saken.

Nominasjonskomiteen i Telenor foreslo Gunn Wærsted som ny styreleder.

– Jeg sa ja fordi jeg syns Telenor er et fantastisk spennende selskap. De har levert en god vekst og god verdiskapning, og har en sterk posisjon i hjemmemarkedet, både i Norden og i Asia. Det skal bli spennende å være med på den videre reisen, sier Wærsted.

På spørsmål om hun tror det er mulig å rette opp i tillitskrisen Telenor gjennomgår, svarer hun følgende:

– Det tror jeg. Styret og administrasjonen i felleskap skal nok klare det. Det er jeg ganske trygg på.

– Uheldig situasjon

Det har vært mye bråk rundt Telenor-sjef Sigve Brekke. I en rekke år sto det i Brekkes engelske CV at han hadde en bachelorgrad i økonomi fra Høgskolen i Telemark, den tidligere Distriktshøgskolen i Bø. Dette stemte ikke. 

– Det er en uheldig situasjon som har oppstått. Men jeg kan ikke si noe mer om den saken før jeg får satt meg mer inn i problemstillingene, sier Wærsted om den saken.

Den nye styrelederen sier hun nå skal ta seg tid til å bli godt kjent med styret, ledelsen og resten av selskapet.

Gunn Wærsted er konserndirektør og medlem av konsernledelsen i Nordea Bank og administrerende direktør i Nordea Bank Norge. Hun har tidligere blant annet vært administrerende direktør i Sparebank 1 Gruppen og konserndirektør i DNB. Hun er også styreleder i Petoro.

(TV 2/NTB)