Hålkekaos! Vogntog, kassebil og personbil i grøfta på E6 – samtidig

Det er ekstremt glatt i Hedmark og Oppland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flere steder i Hedmark og Oppland er det nå ekstremt glatt.

I Gjøvik har politiet nå stengt deler av sentrum på grunn av kaos i trafikken og farlige forhold. Årsaken til de glatte forholdene er underkjølt regn.

Et vogntog veltet på E6 på Tretten torsdag. FOTO: HARALD JACOBSEN/TV 2
Et vogntog veltet på E6 på Tretten torsdag. FOTO: HARALD JACOBSEN/TV 2

Elever kommer seg ikke hjem

Alle skolebusser og taxier står i Oppland og flere steder i Hedmark på grunn av svært glatte veier. Foresatte må hente skoleelevene selv.

Flere tusen skoleelever i Oppland kom ikke hjem med buss torsdag på grunn av det glatte føret, melder NRK.

FYRVERKERI: Kassebilen til høyre er fullastet med fyrverkeri og havnet i grøfta ved E6 på Tretten torsdag. FOTO: HARALD JACOBSEN/TV 2
FYRVERKERI: Kassebilen til høyre er fullastet med fyrverkeri og havnet i grøfta ved E6 på Tretten torsdag. FOTO: HARALD JACOBSEN/TV 2

Foresatte bes om å hente barna sine selv, men ikke kjøre helt fram til skolen, slik at strøbilen får strødd. Også i Ringsaker, Stange og Hamar i Hedmark ble skoletransporten stanset.

– Vi innstiller all skoleskyss på Hadeland, i Gjøvik og på Østre og Vestre Toten på det speilblanke føret, sier pressesjef Geir Hestetræet i Opplandstrafikk.

Taxitrafikken stanses

Norges Taxiforbund i Oppland ber om forståelse for at de stanser drosjetrafikken i området, som følge av politiets oppfordring om å la bilen stå.

Politiet i Vestoppland advarte tidligere i dag folk om svært glatt veibane.

Tre i grøfta samtidig

Ved Tretten på E6 nord for Lillehammer var fire kjøretøy involvert da samtlige havnet i grøfta.

– Det dreier seg blant annet om en skapbil fullastet med fyrverkeri som var på vei nordover til et fyrverkerilager i Follebu i Gausdal, sier politiet på stedet til TV 2.

Politiet sier det er svært glatt på stedet, men at det er for tidlig å si noe om hvem som forårsaket uhellet.

Ingen personer kom til skade i trafikkulykken.

Mange utforkjøringer

– Et utenlandsk vogntog kom først utfor veien, sjåføren venter nå på skyss videre. Vi venter på en tungberger som kan få vogntoget opp. Når det gjelder kassebilen med fyrverkeri så var det godt sikret med skumplast, så vi vurderer situasjonen som ufarlig, sier Hallgrim Ous, operasjonsleder ved Gudbrandsdal politidistrikt til TV 2.

Han sier de har fått endel meldinger om utforkjøringer, men tror de fleste har valgt å kjøre forsiktig.

– Det er ekstremt glatt i Hedmark og Oppland nå og politiet har stengt deler av Gjøvik sentrum. Tre plasser står trafikken bom stille. Det er vanskelige forhold og sandstrø regner bort, sier Pål Andersen, operasjonsleder ved Vestoppland politidistrikt til TV 2.

Han oppfordrer bilister til å la bilen stå og vente til strøbiler har passert.

Gikk på skøyter i veibanen

Even Hafton Sæthermoen benyttet holkeføret til å skaffe seg nye skøyter og teste dem midt i veibanen i Trondheimsveien i Gjøvik torsdag.

– Siden veiene var så isete på Gjøvik idag så bestemte jeg meg for å stå på skøyter til butikken. Jeg fikk ihvertfall mange smil, forteller Even Hafton Sæthermoen til Oppland Arbeiderblad.

Underkjølt regn har skapt fullstendig kaos på veiene i østlandsområdet idag. Biler har ligget strødd i Hedmark og Oppland, mange veger har blitt stengt og på fylkesvegen mellom Gjøvik og Dokka ble det tildels dramatisk.