Hvem har sagt at vi muslimer ikke kan gå i kirken?

Laial Janet Ayoub er ikke i tvil om at datteren hennes skal gå i kirken med klassen sin. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Laial Janet Ayoub vil at datteren hennes skal gå i kirken med resten av klassen sin.
Laial Janet Ayoub vil at datteren hennes skal gå i kirken med resten av klassen sin.

Leverte Janet på skolen nå, og der la jeg en lapp i hylla hennes til læreren hvor det står at hun SKAL gå i kirka i dag. De har nemlig et opplegg på skolen til alle barna som ikke skal være med i kirka, og vi fikk beskjed om å si i fra om våre barn skal/ikke skal være med.

Helt ut av det blå kommer en dame til meg (som har et barn i en annen klasse) og nærmest roper: Hvordan kan du sende datteren din i kirka??? Vi er jo muslimer!

Hvem har sagt at vi muslimer ikke kan gå i kirken?

For meg er det viktig at Janet lærer om alle religioner og om likhetene mellom de, i stedet for om alle ulikhetene. Det er også viktig at hun lærer at vi må akseptere og vise respekt til alle religionene, for det er det islam handler om!

Jeg er vokst opp slik, og har både vært i kirker og synagoger da jeg gikk på skolen, og det gjorde meg ikke mindre muslim av den grunn. Tvert i mot har jeg en bred forståelse og er en av de som respekterer og aksepterer alle, uansett hva deres tro er.

Da vi var små og var på flukt i Italia, var det kirka som tok oss i mot og ga oss et tak over hodet! Vi bodde der i noen dager før vi ble tatt i mot av en kristen vertsfamilie. Der bodde vi i ett år, før vi tok turen videre til Norge. Jeg ble ikke mindre muslim av dette heller!

Sånn, dagens blås ut er herved slutt.

Ha en flott dag alle sammen!