TOPPKOKKER: Til venstre i vanlige klær: dommerne i norske Top Chef: Lise Finckenhagen, Bent Stiansen og Tom Victor Gausdal. I kokkeklær ser du alle deltakerne. Få oversikt over alle nedenfor. FOTO: TOP CHEF / TV 2
TOPPKOKKER: Til venstre i vanlige klær: dommerne i norske Top Chef: Lise Finckenhagen, Bent Stiansen og Tom Victor Gausdal. I kokkeklær ser du alle deltakerne. Få oversikt over alle nedenfor. FOTO: TOP CHEF / TV 2

Nå kommer Top Chef til Norge – dette er deltakerne

Amerikansk kokkeserie får norsk versjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I januar er det duket for en norsk versjon av det amerikanske kokkeprogrammet Top Chef på TV 2.

Mesterkokkene Bent Stiansen (52), Tom Victor Gausdal (39) og Lise Finckenhagen (39) er dommerne som avgjør hvem som går videre fra hver runde i matlagingskonkurransen.

12 norske kokker står klare for å kjempe om seieren og førstepremien som i tillegg til heder og ære består av 250.000 kroner. 

Få oversikten over de norske Top Chef-deltakerne nedenfor!

Anette Berger (26)

Anette jobber som souschef på Fauna restaurant. Hun gikk i lære på Oro hos Terje Ness. Deretter jobbet hun på restaurant Oscarsgate i 4,5 år og var med da restauranten fikk Michelin-stjerne. De siste to årene har 26-åringen jobbet på Fauna, som også er en av Norges fire Michelin-restauranter.

MED: Anette Berger, Eline Gulbrandsen og Halvar Ellingsen. FOTO: THOMAS REISÆTER / TV 2
MED: Anette Berger, Eline Gulbrandsen og Halvar Ellingsen. FOTO: THOMAS REISÆTER / TV 2

Anette driver også sitt eget småbruk på Minnesund, hvor det dyrkes fram egne grønnsaker.

Eline Gulbrandsen (25)

Eline var lærling på Refsnes god i Moss, og jobbet hos Terje Ness på Oro i læretiden. 25-åringen har også jobbet på Onda, og har også vært kokk på kjøkkenet på Slottet. Den senere tiden har kokken jobbet på Strand hos Tom Victor Gausdal. 

Eline er med på kokkelandslaget, og var med da de vant sølv i kokke-OL i 2012. 

Halvar Ellingsen (28)

Halvar jobber som kjøkkensjef på Palace Grill i Oslo. Han gikk i lære på De fire roser i Harstad, og har jobbet på restauranter som Bagatelle, Haga Gård, Kulinarisk Akademi og Arakataka. 

28-åringen er med på Kokkelandslaget og vant NM i kokkekunst i 2009. 

Jon Marius Sletten (25) 

Jon Marius er medeier og kjøkkensjef på Bacchus. 25-åringen gikk i lære og fortsatte som kokk og souschef på De fire roser i Tromsø og Harstad. Han har også jobbet som kokk på Strand restaurant. 

MED: Jon Marius Sletten, Katrine Skeie og Kim Daniel Mikalsen. FOTO: THOMAS REISÆTER / TV 2
MED: Jon Marius Sletten, Katrine Skeie og Kim Daniel Mikalsen. FOTO: THOMAS REISÆTER / TV 2

Jon Marius har konkurrert og fått topplasseringer i Arktisk kokk og Norgescup for lærlinger. 

Katrine Skeie (31)

Katrine har åpnet to restauranter sammen med sin Bocuse d'Or-vinnende mann Geir Skeie (35). Hun gikk i lære på Solvold, hvor hun senere jobbet som kokk. Katrine har også jobbet på Le Canard, Solsiden, Skarsnuten Hotel og Koch i Århus. 

31-åringen vant norgesmesterskapet for lærlinger i 2004. 

Kim Daniel Mikalsen (34) 

Kim Daniel gikk i lære på Lofoten Fiskerestaurant på Aker Brygge, før han ble commis på Le Canard med sin Michelin-stjerne. Han har vært med på åpne flere steder, blant annet Champagneria og hotellet Angvik Gamle Handelssted. 

34-åringen har jobbet på Palace Grill, som assisterende kjøkkensjef på Oro, og har i nyere tid vært med på å åpne den nye latinorestauranten Aymara i Parkveien i Oslo.

Morten Klever (27)

Morten jobber som kjøkkensjef på Strand Restaurant.

Han var også med på å få en Michelin-stjerne da han jobbet på Restaurant Oscarsgate, og har også vært innom Palace Grill. 

Renee B. Fagerhøi (28) 

MED: Morten Klever, Renee B. Fagerhøi og Sebastian Myhre. FOTO: THOMAS REISÆTER / TV 2
MED: Morten Klever, Renee B. Fagerhøi og Sebastian Myhre. FOTO: THOMAS REISÆTER / TV 2

Renee jobber som kjøkkensjef på Kalas & Canasta i Trondheim. Hun har jobbet på en rekke restauranter i byen. 

28-åringen sikret seg 3- plass i NM i kokkekunst i 2013, samt sølv i «Årets grønne kokk» året etter. 

Sebastian Myhre (32) 

Sebastian driver et eget firma hvor han er kokk og matkonsulent. Han har jobbet på restauranter som Renaa og Feinschmecker i Norge og Per Se og Restaurant Aquavit i New York. 

Myhre har vært kjøkkensjef for den norske ambassaden i London og Washington D.C. Han har fått flere utmerkelser, blant annet topplasseringer i norsk og nordisk mesterskap for lærlinger, NM i kokkekunst, World Cup og Årets kokk. 

Sebastian Skauen Johnsen (15) 

Sebastian er tidenes yngste Top Chef-kokk, og til tross for sin unge alder, har 15-åringen allerede prøvd seg på en rekke kjøkken. Allerede som 12-åring, gikk han i lære hos Michael More på fine dining-restauranten Restaurant 13 i Fredrikstad, og han har også prøvd seg som lærling hos Bent Stiansen på Statholdergaarden. 

Sebastian er fast skribent for VGs matsider, og har også vært med i TV-programmer som Masterchef og Norges Grillmester.

MED: Sebastian Skauen Johnsen, Tor Jørgen K. Arnesen og Vinay Tangen. FOTO: THOMAS REISÆTER / TV 2
MED: Sebastian Skauen Johnsen, Tor Jørgen K. Arnesen og Vinay Tangen. FOTO: THOMAS REISÆTER / TV 2

Tor Jørgen K. Arnesen (32)

Tor Jørgen har bygget en stor merkevare av The Flying Culinary Circus, som har oppdrag verden over. Han har alget mat for de største stjernene i verden, for eksempel Alicia Keys, Sarah Ferguson, Michael Jackson og Hugh Hefner. 

Tor Jørgen gikk i lære hos Hos Thea. Han hadde også en jobb som oppvaskhjelp for Kokkelandslaget, og mener selv at smugsmaking på deres sauser var en lærerik opplevelse. 

Vinay Tangen (30) 

Vinay jobber som kjøkkensjef på Feinschmecker, hvor han har vært i fire år.

Han var kokkelærling på Holmenkollen Restaurant, og har også jobbet på Choice – Sørlandsparken. 30-åringen har også jobbet på femstjerners-hotellet Madinat Jumeirah i Dubai og vært commis hos Gastronomisk Institutt. 

  • Top Chef kommer på TV 2 i januar.