Alstad inn i VM-troppen

Ida Alstad erstatter Vilde Mortensen Ingstad i VM-troppen.

Ida Alstad ble hentet ned til Danmark da forsvarssjefen Mari Molid ble skadet.

Tirsdag ble Molid friskmeldt, men nå har landslagsledelsen likevel bestemt seg for å ta Alstad inn i troppen til kvartfinalen mot Montenegro. 

Ut med Ingstad
Ut går VM-debutanten Vilde Mortensen Ingstad.

– Mari Molids utvikling er positiv, og hun er kampklar som resten av laget. Men den lille usikkerheten knyttet til Molids kne, gjør at landslagsledelsen ønsker å ha Alstad tilgjengelig som erfaren ressurs i det norske midtforsvaret, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson i en pressemelding.

Ingstad har vært med til VM for å lære. På de seks første kampene er det bare blitt i underkant av 24 minutter på banen for Oppsal-spilleren.

– Surt å bli satt ut
Som et klart tredjevalg som linjespiller, var det lite trolig at hun ville fått mer spilletid.

– Det er surt å bli satt ut av troppen, men jeg har lært mye og fått nyttig mesterskapserfaring. Dette har gitt mersmak, og jeg er motivert for å komme tilbake i fremtidige mesterskap. Nå blir jeg med troppen videre for å lære mer og støtte laget videre i VM, sier hun.

Det kom ikke som noen stor overraskelse at Hergeirsson valgte denne løsningen. Landslagssjefen ville tirsdag ikke utelukke at Alstad kom inn i troppen selv om Molid var friskmeldt.

– Ingenting er uaktuelt. Vi må se hva som gagner Norge. Jeg har sagt det før. Vi bytter spillere dersom noen blir syk eller skadet og ikke kan delta. Og så kan vi også bytte om vi mener at det gagner laget. Det er de vurderingene vi tar, forklarte han da.

Slik ser du dagens kvartfinaler i VM

Byttet med suksess i 2010
Hergeirsson gjorde det samme grepet under EM i 2010.

Da var det Stine Bredal Oftedal som var førstereis, og som måtte vike plass for at det skulle bli plass til Linn Jørum Sulland i troppen.

Sulland kom inn og ble toppscorer da Danmark ble slått i semifinalen. Hun spilte også en sentral rolle i EM-finalen mot Sverige.

Nå kan Alstad få samme jokerrolle i VM.