Politiet tar nå i bruk nye
BMW X5 til 1,3 millioner kroner. Politioverbetjent Stefan Moldvær og
politiførstebetjent Anton Tolo er blant dem som skal bruke bilen. Foto: Per B. Johansen, ta.no / Amedia.
Politiet tar nå i bruk nye BMW X5 til 1,3 millioner kroner. Politioverbetjent Stefan Moldvær og politiførstebetjent Anton Tolo er blant dem som skal bruke bilen. Foto: Per B. Johansen, ta.no / Amedia.

Her er politiets nye superbil

Ny stolthet til 1,3 millioner kroner. 

- Dette er ikke bare en bil, det er en arbeidsplattform, sier leder for fellesoperativ enhet Svein Olav Grini ved Telemark politidistrikt til ta.no

Det er mannskapene i Grenland fra Utrykningsenheten (UEH), som skal bruke den nye bilen. Dette er politifolk som er spesielt opptrent opp til å løse oppgaver med et høyere trusselnivå.

Se bildene av bilen her: 

Bilen har da også utstyr som ikke er å finne i en vanlig BMW X5. Den nye politibilen er blant annet utstyrt med plastskjold og rambukk. Den har også innebygget router for internett.

I patrulje

Bilen skal gå i vanlig patrulje og kommer til å rulle rundt på veien i Grenland hver dag. Telemark politidsitrikt har også bestilt en tilsvarende innsatslederbil som skal leveres i februar.

- Vi er utrolig stolte over å få levere disse bilene, sier daglig leder Ole B. Solberg i Bilsalongen AS. Han har allerede fått signaler om at politiet kommer til å kjøpe flere biler i årene fremover.

Dette er den første bilen Telemark politidistrikt får overlevert etter at den nye avtalen med politiet ble inngått. I fem år fremover skal politiet kjøpe biler fra BMW, Volvo og Mercedes.

Flere av hundepatruljene vil få Volvo, mens BMW blant annet skal levere biler til innsatsledere og vanlige patruljebiler. De sistnevnte ruller ut på veiene fra oktober neste år.

BMW X5-en skal brukes til innsatsledere og som vanlige patruljebiler. Foto: Per B. Johansen, ta.no / Amedia.
BMW X5-en skal brukes til innsatsledere og som vanlige patruljebiler. Foto: Per B. Johansen, ta.no / Amedia.

Godt utstyrt

Med en prislapp på 1,3 millioner kroner har den naturlig nok også det meste som kan forventes for å gjøre bilen sikker og komfortabel å kjøre.

Bilen som nå ruller på veiene i Grenland er en BMW X5 xDrive30d. Motoren yter 258 hestekrefter og tar den store bilen fra 0-100 km/t på 6,8 sekunder. I følge fabrikken er toppfarten på 230 km/t. Bilen kan også leveres med en enda råere utgave med 313 gamper under panseret.

Flere bil og motorsaker fra ta.no finner du her: 

Les også: Disse politibilene kjører du ikke i fra