Flere skolebarn forgiftet i Østfold – fant trolig tablettene på skolen

Fire gutter i sjuårsalderen fikk i seg tabletter de fikk tak i på skolen, ifølge politiet. Tre av guttene er innlagt på sykehus. En mann (25) er pågrepet og siktet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Foreldrene ved Halmstad barne- og ungdomsskole i Rygge i Østfold er varslet etter at flere skoleelever fikk symptomer på forgiftning tirsdag.

Politiet melder på Twitter at barna har fått i seg tabletter, som de antakelig har fått tak i på skolen.

Fire gutter på sykehus

– Vi fikk melding fra sykehuset i Østfold om at det var kommet inn fire gutter. De hadde magesmerter, hodepine, pustevansker og kastet opp. Guttene sa de hadde fått tak i noen tabletter på skolen, sier Raymond Bergli, operasjonsleder i Østfold politidistrikt.

Barna skal ha blitt syke etter skoletid. Guttenes tilstand er stabil, men tre av dem må bli til observasjon på sykehuset over natten.

Politiet vet ennå ikke hva slags piller guttene spiste.

– Helsevesenet må finne ut dét, men det er ingen tvil om at de har fått i seg tabletter og fått reaksjoner etterpå, sier Bergli.

25-åring pågrepet

Politiet har pågrepet og siktet en 25 år gammel mann i saken. Mannen ble observert på skolens område i skoletiden tirsdag. Ifølge politiet ble de tilkalt av skoleledelsen for å fjerne ham.

– Etter pågripelsen ble han sendt videre til psykatrisk helsevesen, sier Bergli.

Politiet mistenker at tablettene kom fra denne mannen, men nøyaktig hvordan dette har skjedd, er foreløpig uklart.