Stjal verdisaker fra nattbordskuffen til Petter (73) mens han lå for døden

Familien til Petter Krogstad (73) sørger over tapet av sin kjære - nå trygler de om få få tilbake familiesmykker som forsvant fra St. Olavs hospital.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Petter Krokstad lå dødssyk på St Olavs hospital da noen stjal verdisakene hans fra nattbordskuffen ved siden av sengen. 

Ansatte ved sykehuset la smykker og giftring i nattbordet fordi Krogstad var bevisstløs. De brukte ikke safen på rommet.

Stor affeksjonsverdi

Mandag kveld døde Petter. Sorgen har rammet familien like før jul, og det gjør det ekstra sårt at smytter Petter har båret det meste av livet er sporløst borte.

– Det er først og fremst gullsmykket med to anheng som han bestandig har gått med, også var det tre gullringer, blant annet gifteringen, som mamma gjerne vil ha, sier Petters ene datter, Siri Beate Krogstad, til TV 2.

De etterlatte ber nå fortvilt om at tyven leverer tilbake tyvegodset.

– For meg er det det samme om det hadde vært blekk eller gull. Det som betyr noe er minnene, sier enken, Anne Grete Krokstad.

Vil betale for å få gifteringen tilbake

Petter Krogstad bar alltid smykket vi ser på dette bildet. Familien håper sterkt at tyven angrer seg og leverer verdigjenstandene tilbake. FOTO: TV 2
Petter Krogstad bar alltid smykket vi ser på dette bildet. Familien håper sterkt at tyven angrer seg og leverer verdigjenstandene tilbake. FOTO: TV 2

Familien er villig til å betale for å få igjen den gjenstanden som betyr mest for dem.

– Hvis det er sånn at det er noen som er i så stor knipe at de trenger penger så sårt, vil jeg heller betale for å få gifteringen tilbake. Hvis det er det det står på, sier Petters andre datter, Ellen Krokstad.

St. Olavs hospital har anmeldt saken som et mulig tyveri. Det er vanskelig for uvedkomne å komme seg inn på avdelingen på sykehuset, og trolig står en utro tjener bak tyveriet. 

Familien stiller seg undrende til at såpass store verdisaker legges i nattbordskuffer, og ikke et sikkert sted. 

Anmeldt til politiet

St. Olavs hospital har ikke hatt anledning til å stille til intervju i saken, men sier de har bedt alle sine ansatte på alle avdelinger om å benytte safene på sykehusrommene.

Familien Krogstad ønsker at TV 2 sender reportasjen, selv om de er midt i sin egen private sorg. De håper at tyven angrer og leverer tingene som har så stor affeksjonsverdi for dem, tilbake.