Hva i alle dager? Her dunker han ballen i egen (!) kurv

– Det er sykt å dunke slik i riktig kurv. Feil vei er det helt utrolig.

At noen setter et poeng i egen kurv tilhører sjeldenhetene i basketball.

At noen dunker ballen i egen kurv er enda sjeldnere.

Men søndag skjedde det i den tyske ligaen Beko Basketball Bundesliga.

Braunschweig hadde fått straffekast mot Walter Tigers Tuebingen. Braunschweigs Lucas Gertz misbrukte i utgangspunktet muligheten, men fikk god hjelp av Tuebingens Garlon Green.

To meter høye Green kom susende på returen, og endte opp med å sette en perfekt dunk.

Se hele den bisarre hendelsen i videovinduet øverst! All video med tillatelse fra Beko Basketball Bundesliga.

– Det slo feil

Noen av Greens lagkamerater ble naturlig nok mindre blid, men realiteten er at det utrolige øyeblikket ikke hadde noe å si for kampens utfall.

Straffekastet var i kampens siste sekund og Braunschweig ledet allerede med to da Green mistet hodet. Han fastsatte imidlertid sluttresultatet til 83-79.

– Vi lå under med to poeng og jeg ville bare prøve å gjøre noe. Gi oss en sjanse til, men det slo kraftig tilbake på meg, sier Green ifølge Beko BBLs twitter-konto.

– Jeg ville egentlig bare tippe det bort, men da var jeg trolig for høyt, så da dunket jeg. 

– Jeg har aldri sett noe slikt

Saken vekker naturlig nok oppsikt i basketballmiljøet. Det er rett og slett en verdenssensasjon.

– Jeg har aldri sett noe slikt før. Det er egentlig helt utrolig, sier TV 2s basketballkommentator og tidligere toppspiller Frederik Lelles Gnatt.

Bare det å dunke en retur etter et straffekast er oppsiktsvekkende.

– Det er noen av legendene som har gjort det der, men det er riktig vei. Bare det er ganske sykt. Michael Jordan har blant et ikonisk slik øyeblikk, sier Lelles Gnatt.

– Det skjer jo fra tid til annen at det er noen som er sist på en ball som går i egen kurv, men det er da mer snakk om situasjoner der man er uheldig i en kamp om returen og at man tipper den inn istedenfor bort. Det er uvanlig det også, men når man dunker så har man mer kontroll på ballen. Det er det som gjør det så utrolig.

I basketball, som i ishockey, blir det ikke registrert som selvmål, men poeng til enten kapteinen eller spilleren på det scorende laget som var nærmest ballen.

I dette tilfellet gikk poenget til Basketball Löwen Braunschweigs Derek Needham.

Bror av NBA-spiller

Green er yngre bror av Miami Heat-spiller Gerald Green, og kanskje viser denne dunken i egen kurv hvorfor han ikke har tatt steget til NBA selv.

Den tyske basketballigaen kjørte en avstemning på sosiale medier om Green burde få en invitasjon til dunkekonkurransen på allstar-dagen i januar.

Et overveldende flertall sa ja, og mange spør seg om dunken i egen kurv rett og slett er årets beste i Bundesliga. Amerikaneren er uansett klar for konkurransen.

– Jeg har noen triks opp i ermet, sier Green, som ikke lar seg plage av at videoen nå går verden rundt.