Markus Bailey (23) fikk ingen julegaver som åtteåring

Idol-programlederen: – Det var ikke så kult.

Idol-programleder Markus Bailey (23) er en av gjestene i TV 2s førjulsprogram Lille julaften.

Der snakker han blant annet om julen han feiret i Afrika som åtteåring sammen med sin far. Den julen fikk han ikke en eneste julepresang.

– Familien bestemte seg for at vi skulle i kontakt med våre afrikanske røtter. Vi skulle da feire kwanzaa, som er afrikansk jul, hvor man ikke gir gaver. Og som åtteåring å få vite at det ikke blir gaver, det var ikke så kult. Da ringte jeg mamma og sa at jeg ville hjem, sier Bailey og ler.

På spørsmål om Bailey faktisk kom i kontakt med sine afrikanske røtter, nøler han litt frem og tilbake før han lander på et nei.

Det ble heller aldri flere kwanzaafeiringer på ham.

– Kwanzaa var én gang og så stoppet det. Det tror jeg var greit. Det var veldig hyggelig med kwanzaa, altså; man satt pris på hverandre og det å ikke få gaver, men jeg synes jo gaver er fint óg. Nå høres jeg ut som en bortskjemt liten unge som vil ha gaver hele tiden, men det er viktig med gaver, sier han lattermildt.

Denne julen skal Markus Bailey feire jul på reise i USA, nærmere bestemt San Francisco, deretter Washington D.C. og til slutt New York.

  • Lille julaften sendes onsdag 23. desember klokken 20.00 på TV 2.