Hjemløs TV-suksess for Petter uteligger

TV 2-serien om Petter Nyquist som frivillig lever sammen med uteliggerne i Oslos kalde gater har varmet TV-seernes hjerter – hele 475.000 fulgte premieren på TV 2. 

TV 2-dokumentarserien om Petter Nyquist (37) som frivillig forlater det trygge gode familielivet for å bo sammen med hovedstadens uteliggere har varmet TV-seernes hjerter.

Hele 475.000 seere fulgte premieren på mandag, noe kanalens programdirektør Jarle Nakken er strålende fornøyd med.

UTELIGGER: I 52 dager levde Petter Nyquist blant hovedstadens uteliggere og tiggere. Foto: TV 2
UTELIGGER: I 52 dager levde Petter Nyquist blant hovedstadens uteliggere og tiggere. Foto: TV 2

– Petter får oss til å stoppe opp og reflektere igjennom sin personlige, nære og helt ufiltrerte serie. Han har en viktig historie å fortelle og forlot kone og barn og bodde på gata i seks uker for å fortelle den, forteller Nakken til TV 2.

Ensomheten dreper

I 52 dager vandret Nyquist rundt i Oslos kalde gater uten hverken penger, mobiltelefon eller ekstra klær. Her fikk han møte siden av hovedstaden de fleste ikke kjenner til.

– Noen av de jeg har snakket med sier at det er ensomheten her ute som dreper deg. De er så utrolig mye alene, samtidig deler de det lille de har med hverandre, og de er jævlig mye mye flinkere til det enn vi vanlige folk er, fortalte Petter Nyquist til TV 2 om sine opplevelser etter opptakene.

Har aldri vært så redd

Petter Nyquist er oppvokst på Kolsås i Oslo, og bor nå på samme sted med samboeren Mari og datteren Ingrid på tre og et halvt år. Han lever som fotograf og eventyrer og har deltatt på ekspedisjoner til Mount Everest, Sydpolen, Nordpolen samt en rekke toppekspedisjoner. Likevel er det hans siste prosjekt han er aller mest stolt av.

– Dette er mye viktigere enn de høyeste fjelltoppene. Det handler om å gjøre folk bevisst på hvordan livet er der ute. Og tro meg, jeg har aldri vært så redd i hele mitt liv som da jeg reiste de 30 minuttene hjemmefra til sentrum for å leve der!

Gjennom seks episoder følger vi Petter fra han går ut døra hjemme til han er tilbake hos familien.