Fotballryktene:
– Manchester United vil ha Alexis Sanchez

Mens Arsene Wenger vil raide Barcelona enda en gang.

I dag trekker vi ut nok en nellikspiker fra overgangsvinduappelsinen vår.

Og hvis vi teller hvor mange nellikspiker det er igjen, så kommer vi frem til at det nå er 17 dager igjen til overgangsvinduet åpner.

Det er 17 lange dager igjen til det igjen er fri flyt av arbeidskraft mellom fotballklubber i Europa.

Og jo nærmere vinduet vi kommer, jo heftigere blir spekulasjonene.

Vi har som vanlig satt sammen en bukett med dagens vakreste rykter.

Det er visst ikke bare Liverpool-fansen som mener Jürgen Klopp kan lage gullbarrer av smågrus. Det kan nesten se ut som om tyskeren tror han kan gjøre det selv. For selv om klubbens eiere har satt av midler til spillerkjøp i januar, så er ikke Klopp spesielt interessert i å hente noen spillere. Etter at Liverpool «vant» Premier League i november, så har ikke de røde fremstått som verdens beste fotballag så langt i desember. Likevel tror altså Klopp at han kan ville ligaen med den gjengen han har, skriver Daily Mirror.

Men det kan være at Klopp bare lurer alle sammen. For Fichajes skriver at Real Madrid har innsett at de aldri kommer til å finne plass til russeren Denis Tsjerysjev i laget sitt. Derfor kan 24-åringen få forlate Estadio Bernabeu i januar slik at han får spilletid og kan sikre seg en plass i Russlands tropp til sommerens EM. Og Liverpool har jaktet på Tsjerysjev i lang, lang tid, og vil garantert benytte seg av muligheten for å hente ham til England når den nå byr seg.

En annen som kan dukke opp på Anfield på nyåret er Barcelonas Cristian Tello. 24-åringen er leid ut på andre året til Porto og skal visst ikke være velkommen tilbake på Camp Nou når utlånet er over. Ifølge El Mundo Deportivo skal ikke portugiserne være interessert i å kjøpe ham fri, noe som åpner for Liverpool.

Noe av det morsomste Arsene Wenger vet er å hente Barcelonas største talenter før katalanerne rekker å få dem på kontrakt selv. Han gjorde det med Cesc Fabregas, og han har gjort det med Fran MeridaHector BellerinJon Toral og Julio Pleguezuelo. Merida ble ingen suksess, mens juryen fortsatt er ute på Toral og Pleguezuelo. Men det stopper ham ikke fra å prøve et nytt raid på La Masia-akademiet. Nå er det venstrebacken Alejandro Grimaldo som skal lokkes til Nord-London med lovnader om spilletid, skriver A Bola. Men det er ikke bare The Gunners som har sett potensialet til 20-åringen. Benfica, Porto og Bayern München er alle observert i buskene utenfor Barcelona Bs kamper den siste tiden.

Da er det kanskje ikke så rart at Wenger skal ha gått med på å la Nacho Monreal vende hjem til Spania og Athletic Bilbao. Monreal har gjort venstrebacken til sin denne sesongen, men Arsenal-sjefen skal ha kommet frem til at Monreal er mulig å erstatte. Derfor er han åpen for tilbud dersom Athletic Bilbao kommer med nok penger, skriver Fichajes.

Skal en tro franske BuzzSport så kan Wenger komme til å sette en stopper for et av de lengstlevende ryktene på nyåret. Helt siden Adrien Rabiot var 17 år har midtbanespilleren med ujevne mellomrom blitt koblet til Arsenal. Nå nærmer det seg på ny et overgangsvindu, og da er selvsagt Rabiot misfornøyd med tilværelsen i Paris Saint-Germain. Men nå skal Arsenal være klar for å redde 20-åringen bort fra tilværelsen på benken på Parc de Princes.

En gang i tiden var Manchester United et lag bunnlagene fryktet å møte. Da var det å møte de røde djevlene nærmest ensbetydende med stortap. Nå gleder klubber som Bournemouth seg til å møte Manchester United, for da vet de at muligheten for tre poeng så absolutt er til stede. Louis van Gaal har prøvd å kjøpe seg til suksess i halvannet år nå, men foreløpig har de gigantiske utleggene bare ført til dårlig stemning. Nå skal klubbledelsen ha satt alle kluter til for å få Pep Guardiola som manager neste sesong, og håpet er at spanjolen vil klare å lokke Alexis Sanchez nordover fra Arsenal, skriver Don Balon. Chileneren skal være enig med The Gunners om en ny femårskontrakt. Signerer han den, så holder det neppe med bare en milliard kroner dersom han skal bli Manchester United-spiller. Og så spørs det om Sanchez er villig til å ta et skritt ned på karrierestigen bare for å få høyere lønn.

Jamie Vardy er Premier Leagues toppscorer med 15 scoringer så langt. Til sammenligning er Juan Mata toppscorer for Manchester United med sine fire scoringer. Genierklærte Anthony Martial ble sammenlignet med både Thierry Henry og Jørn Karlsrud etter sine scoringer like etter overgangen fra Monaco. Men nå har ikke 20-åringen scoret i Premier League siden 20. september. Da er det kanskje ikke så rart at Louis van Gaal skal være villig til å knuse sparegrisen igjen. Og denne gangen vil han gå for en spiss som har vist at han kan score i Premier League. Ifølge Ita Sport Press skal Evertons Romelu Lukaku nå toppe ønskelisten til Manchester United-manageren.

Manchester United skal ha manøvrert seg fremst i køen for «den nye Cristiano Ronaldo». For Bild skriver at de røde djevlene nå er favoritter til å sikre seg Benficas kantspiller Goncalo Guedes. Arsenal, Chelsea og Bayern München er også interessert i 19-åringen, som allerede har to landskamper for Portugal.

En kan vel ikke beskylde Chelseas forsvar for å være pottetett denne sesongen. Å slippe inn mål mot Leicester kan skje de fleste, men Jose Mourinho er neppe fornøyd med 26 baklengsmål på 16 kamper. Forrige sesong ble det totalt 32 innslupne på 38 kamper. Chelsea-manageren ville ha John Stones før sesongen, men da var de ikke villig til å betale det Everton ville ha. Nå har desperasjonen nådd et nytt nivå, og Daily Express skriver at Chelsea nå er villig til å gjøre 21-åringen til tidenes dyreste forsvarsspiller dersom han vil flytte på seg.

Det er ikke bak det ikke fungerer for Chelsea. Diego Costa er toppscorer med sine tre scoringer så langt. Mourinho har lenge vist interesse for brasilianeren Alex Teixeira. Men dersom han vil ha brasilianeren, så må han handle kjapt. For Sjakhtar Donetsk-trener Mircea Lucescu sier at 25-åringen nå har en prislapp på 380 millioner kroner, men til sommeren vil denne stige med rundt 100 millioner, skriver Daily Mirror.

Premier League kan bli en attraksjon rikere dersom Swansea-direktør Huw Jenkins får viljen sin. For etter at han begynte å intervjue kandidater til den ledige managerjobben på Liberty Stadum, så seiler Marcelo Bielsa opp som favoritt til å overta etter Garry Monk. Det er Daily Express som skriver at The Swans ønsker den bereiste argentineren som sin nye sjef.