Vinneren av Autobest 2016-prisen som «Årets beste bilkjøp» ble Fiat Tipo.
Vinneren av Autobest 2016-prisen som «Årets beste bilkjøp» ble Fiat Tipo.

Akkurat kåret: Dette er "Årets beste bilkjøp"

Skal være bilen som gir deg mest for pengene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vinneren av Autobest 2016-prisen som «Årets beste bilkjøp» er Fiat Tipo. Nykommeren fra Fiat slo Opel Astra med kun syv poeng, og sørget for den tredje totalseieren til Fiat i den årlige Autobest-kåringen.

Totalt fikk Tipo 1492 poeng fra de 26 jurymedlemmene, noe som altså holdt en ytterst knepen seier over Opel Astra. Nummer tre ble Hyundai Tucson med 1145 poeng, foran Honda HR-V og Mazda CX-3.

Mest mulig for pengene

Autobest er en uavhengig stiftelse, i juryen sitter til sammen 26 jurymedlemmer som alle jobber som biljournalister. Undertegnede er det norske medlemmet i juryen.

Autobest har konsentrert seg om å kåre det man betegner som "Årets beste bilkjøp". Her handler det om biler som gir mest mulig for pengene. Dette er altså en kåring som skal være mest mulig relevant for "folk flest".

Mye bra å velge mellom

Ilia Seliktar som er Autobest Jury President sier følgende:

– Konkurransen var svært tøff. 26 jurymedlemmer fra hele Europa har gitt sine stemmer, og det ble små marginer til slutt. Vinnermarginen er på bare syv poeng, det viser hvor jevne Tipo og Astra er.

– De øvrige finalistene gjorde det også bra. Det er et tydelig tegn på at europeiske bilkjøpere har veldig mye bra å velge mellom. 

Du gjetter neppe hva dette egentlig er...

Produseres i Tyrkia

Selve prisen vil deles ut under Autobest Awards, som skal avholdes i Milano, Italia i februar 2016. Fiat Tipo lages ved fabrikken i Tyrkia som Aegea, men får navnet Tipo i alle andre europeiske markeder.

Den vil komme til Norge utpå nyåret 2016. Det skjer samtidig som Fiat setter i gang en ny offensiv i vårt marked, blant annet med helt ny importør. Vi gleder oss til å prøve den på norsk jord!

Du blir jo fremstilt som dum hvis du kjøper dieselbil nå

Fem biler gikk helt til finalen i årets Autobest. Av dem ble Fiat Tipo (nummer to fra venstre) vinneren.
Fem biler gikk helt til finalen i årets Autobest. Av dem ble Fiat Tipo (nummer to fra venstre) vinneren.