Her roper barna på mamma mens jagerfly bomber byen

Minst 50 ble drept i angrep i utkanten av Damaskus. Mange av dem var barn. NB: Sterke bilder.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jagerfly og artilleri fra den syriske regimehæren angrep søndag fire bydeler utenfor Damaskus.

Bombardementet var rettet mot småbyene Douma, Harasta, Saqpa og Arbin i den opprørskontrollerte regionen Øst-Ghouta, ifølge menneskerettighetsgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Det er foreløpig uklart om det var syriske eller russiske jagerfly som gikk til angrep, ifølge SOHR.

Bombene traff blant annet en skole. I videoklippet øverst i saken ser du fortvilte barn løpe blant knuste bygninger og biler.

De roper på mamma mens rakettregnet fortsetter å spre død og panikk rundt dem. Syriske frivillige løfter dem inn i varebiler som må tjene som ambulanser.

Minst ti døde barn

Minst ti barn og fire kvinner ble drept, ifølge SOHR. En av de drepte var opprørssoldat, resten sivile. Minst 200 mennesker ble skadet.

En aktivistgruppe i Douma delte søndag bilder på Facebook av sammenraste bygninger og blodige barn som fikk behandling i en provisorisk klinikk.

På ett bilde kunne man se barnesko, notatbøker og sekker som lå strødd utover et blodig gulv. Ifølge aktivistene var det tatt i en skolegård i Douma, melder NTB.

Ville ha våpenhvile

I november prøvde regimet og opprørsgrupper å bli enige om en 15 dager lang våpenhvile i Øst-Ghouta.

Russiske krigsfly har flere ganger utført luftangrep i området og er anklaget for å ha drept 23 sivile i et angrep sist måned, ifølge NTB.