RADARPAR: Alexander Kristoff og Luca Paolini en fryktet duo på sykkelsetet. Foto: AFP PHOTO.
RADARPAR: Alexander Kristoff og Luca Paolini en fryktet duo på sykkelsetet. Foto: AFP PHOTO.

158 dager etter kokainskandalen har det fortsatt ikke skjedd noe

Kristoff: – Jeg vet ikke hvor saken står, men han er kanskje typen som kunne ha gjort noe sånt.

Tidlig i årets Tour de France kom nyheten som overrasket store deler av sykkelverdenen: Luca Paolini, Alexander Kristoffs «løytnant» i klassikerne, hadde testet positivt for kokain.

Det er over fem måneder siden. 158 dager, for å være presis. 

Og fortsatt har italieneren ikke blitt utestengt eller frikjent. Og verken rytterne, lagsjefene eller media vet hvorfor.

Katusha: – Vi har ikke hørt noe fra Paolini
Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) vil verken bekrefte eller avkrefte til TV 2 om resultatene av Paolinis b-prøve er kjent. De vil heller ikke si noe om italieneren faktisk har bedt om å få b-prøven testet.

– Vi kan ikke kommentere noe rundt saken, da den fortsatt pågår. Vi vil offentliggjøre informasjon så fort saken er ferdigbehandlet, sier en talsmann for UCI.

Samme talsmann vil heller ikke kommentere hvorfor saken har tatt så uvanlig lang tid. 

Philippe Maertens, Team Katushas pressesjef, er også relativt blank når TV 2 spør hva status er.

– Vi har ikke hørt noe som helst fra Paolini siden det skjedde. Den vesle kontakten som har vært, har gått gjennom noen advokater. Vi har ikke hørt noe fra UCI og vet ikke hvorfor dette tar så lang tid, sier han.

– Har Paolini fått sparken, eller er han fortsatt på lønningslisten?

– Han er suspendert, men han er ikke sparket. Man trenger mer enn bare en positiv a-prøve for å sparke noen.

– Han vet garantert at han har gjort noe galt
I et intervju med nettstedet Cyclingnews kan Kristoff fortelle at heller ikke han vet noe.

Mer vesentlig sier han dog at Paolini tok store mengder sovetabletter og «kanskje er typen som kunne gjort noe sånt».

– Jeg ble overrasket, men jeg vet at han slet med å sove om nettene og at han slet med å våkne om dagen. Han tok kanskje sovetabletter, men jeg var sjokkert over at han tok kokain. Men om man ser på typen, så er han kanskje typen som kunne ha gjort noe slikt. Men jeg hadde ingen anelse om det før. I ettertid var det kanskje ikke et så stort sjokk, men jeg tror fortsatt ikke at han tok kokain underveis i rittet, sier nordmannen.

– Gikk han på sovemedisin i tillegg?

– Det er vanlig i feltet å ha sovetabletter. Vanligvis bruker vi de ikke, men man må ta det om man ikke får sove. Jeg tror han hadde større problemer med dette enn andre. Jeg tror han tok mer enn andre.

Laget vet, som fortalt over, ikke om b-prøven har blitt testet, mens UCI ikke vil svare på det. Kristoff hevder imidlertid at Paolini ikke ba om å få b-prøven testet.

– Han ba ikke om b-prøven, så han vet garantert at han har gjort noe galt. Men jeg vet ikke hva som skjer i saken hans nå. Jeg har ikke hørt så mye om det.