Ministerens moderniserte julemarsipan 

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner, deler sin spesielle oppskrift på julemarsipan med finrevet frisk ingefær. 

Jan Tore Sanners julemarsipan

Oppskriften kan gjerne dobles.

Dette trenger du:

  • 500 g mandler
  • 300-400 g melis
  • 1-2 eggehviter
  • Evt. 2-3 ts finrevet frisk ingefær (sterk på smak, prøv deg frem med litt av gangen)

Slik gjør du:

Skåld mandlene i kokende vann, til skallet løsner.
Gni/plukk av skallet .
Tørk mandlene i romtemperatur et par dager, eller i stekeovn (gjerne varmluft) ved 75- 100 grader med døren på gløtt, i 30-40 min.
Mandlene må IKKE gulne/bli stekt!
Mal mandlene fint opp.
Bland sammen malte mandler og melis.
Tilsett først en eggehvite og finrevet ingefær, og kna godt sammen.
Massen skal bli fast, så tilsett evt. litt mer eggehvite.
Blir massen før løs tilsett mer malte mandler og melis.
Pakk marsipanen i plast og la hvile i kjøleskapet et par timer .
Form til ønskede figurer/former.
Bruk melis når marsipanen formes.