EMOSJONELL UKE: Det har vært en svært emosjonell uke for Bournemouths midtbanespiller Harry Arter. FOTO: TOBY MELVILLE /
EMOSJONELL UKE: Det har vært en svært emosjonell uke for Bournemouths midtbanespiller Harry Arter. FOTO: TOBY MELVILLE /

Mistet datteren torsdag, var med å slå United lørdag

Nå hylles Bournemouth-spilleren over hele England.

Det har mildt sagt vært emosjonell uke for Bournemouths midtbanespiller Harry Arter.

Forrige helg var Arter med å slå Chelsea 1-0 borte på Stamford Bridge. Lørdag spilte han 86 minutter da nok en stor skalp ble tatt da Manchester United ble sendt poengløse hjem fra Vitality Stadium etter tidvis å ha blitt rundspilt av Arter og hans lagkamerater.

Men midt i alle oppturene på fotballbanen har Arters lille familie opplevd en brutal tragedie.

I midten av uken mistet nemlig Arter og hans kjæreste deres datter ved fødselen.

– Det har vært en svært emosjonell uke for ham, sa Bournemouth-manager Eddie Howe ifølge BBC etter kampen.

I kampens 84. minutt pådro midtbanespilleren seg et gult kort, og da han ble byttet ut få minutter senere var det med tydelige tårer i øynene.

– Han viste virkelig styrke ved å kontrollere følelsene sine slik på banen. Jeg vil også skryte av lagkameratene har tatt så godt vare på ham og samlet seg rundt ham, sa Howe.

– Det var noen emosjonelle scener i garderoben etter kampen var over, fortalte han.

– Jeg er virkelig stolt over ham. Familiens smerte vil ikke forsvinne, så vi må passe på ham. Våre tanker er med ham og familien i den tunge tiden, sa Howe.

Det var en stund usikkert på Arter var følelsesmessig klar for å spille kampen mot Manchester United, men midtbanespilleren selv hadde et høyt ønske om å være med.

– Harry ønsket å spille. Han var aldri i tvil om at han ønsket å bidra for oss i dag. Jeg måtte gjøre en vurdering av ham og situasjonen, men etter å ha pratet med ham var jeg ikke i tvil om at jeg skulle bruke ham i dag, fortalte Howe. 

Det er ikke bare Howe som kommer med rosende ord til iren. I sosiale medier over hele den britiske balløya hylles Arter for kampen og hvordan han har taklet motgangen.

– Stor respekt til Harry Arter som var med å slå Manchester United på tross av at han mistet datteren tidligere i uken, skriver blant annet fra Twitter-brukeren ArsenalNews.