Kristoffersen satset alt – og utklasset Hirscher

– Han er verdens beste slalåmkjører!

Henrik Kristoffersen klinte til og utklasset Marcel Hirscher i søndagens slalåmrenn i Val-d’Isère.

– Det var to vanskelig omganger, men det gikk tydeligvis fort. Det ble jo en veldig bra dag til slutt, sier Henrik Kristoffersen til TV 2.

– Jeg var litt skuffet i går, men jeg kjørte jo fort da også. Jeg var litt sår og hadde litt vondt i dag (Kristoffersen falt under storslalåmen i går journ. anm.), men adrenalinet sørget for at jeg ikke kjente noe til det da jeg stod på startstreken i dag, fortsetter han.

Fantastisk norsk 1. omgang
Etter en fantastisk 1. omgang – i hvert fall sett med norske øyne – hadde både Kristoffersen og Sebastian Foss Solevåg muligheten til å sørge for norsk jubel i Val-d’Isère søndag formiddag.

De to nordmennene lå på henholdsvis 1. og 2. plass foran de to franskmennene Alexis Pinturault og Julien Lizeroux. Storfavoritt Marcel hirscher lå på 8. plass. I 2. omgang kjørte østerrikeren fantastisk og tok ledelsen med ett sekund og 24 hundredeler.

Foss Solevåg kjørte ut
Som nest siste mann, satte Foss Solvåg utfor sannsynligvis med et klart mål om å kjempe om en pallplass mot Hirscher og eventuelt Kristoffersen. Men 24-åringen kjørte ut, og dermed var det opp til Henrik Kristoffersen å skape norsk jubel i de franske Alpene.

Og 21-åringen skuffet ingen. Etter en fantastisk renn, kjørte unggutten over målstreken til seier – et drøyt sekund foran Marcel Hirscher.

– Han er verdens beste slalåmkjører, utbrøt NRKs kommentator da Kristoffersen kjørte i mål.

Felix Neureuther tok 3. plassen bak Hirscher.