GOD STEMNING: Martin Johnsrud Sundby (venstre) var alt annet enn irritert på Petter Northug jr. etter rennet i Davos.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix.
GOD STEMNING: Martin Johnsrud Sundby (venstre) var alt annet enn irritert på Petter Northug jr. etter rennet i Davos. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix.

Johnsrud Sundby takker Northug

– «Petter-rykket» var faktisk ganske avgjørende for meg i dag.

DAVOS (TV 2 Sporten): Martin Johnsrud Sundby tok inn Petter Northug jr. med ett minutt etter bare 10 kilometer av lørdagens tremil.

Deretter gikk de og Sjur Røthe lenge sammen - uten at Northug dro spesielt mye. Men omlag tre kilometer før mål rykket Northug jr., og da klarte ikke Johnsrud Sundby å henge med.

– Tremil i Davos er brutalt hardt og ingen tvil om at dette løpet er det som har kostet mest krefter denne sesongen. Det er tøft å gå her i Davos med såkalt mellomhøyde og vi sliter med å løse gåten om hva slags marsjfart som er korrekt, forklarer Johnsrud Sundby.

– Tremilsseier i Davos henger høyt for deg?

– Ja, jeg som har sittet klistret foran tv-skjermen som gutttunge og sett løpene fra Davos vet at dette er et av prestisjerennene i sesongen. Jeg er kjempeglad over triumfen.

– Northug jr stakk fra deg på slutten?

– Når han satte fart på slutten så var det en utrolig hjelp for meg - selv om jeg ikke klarte å følge. Men jeg fikk en rygg å jage og det bidrar til å holde farten oppe. Som de fleste vet, så går det unna når Petter skrur opp tempoet, og da jeg klarte sånn rimelig greit å holde kontakt så visste jeg at også jeg hadde et brukbart temp. Så dette Petter-rykket var faktisk ganske avgjørende for meg i dag, forteller Martin Johnsrud Sundby.

Johnsrud Sundby vant 30 kilometeren 20 sekunder foran Maurice Manificat og 28 sekunder foran Anders Gløersen.