Fourcade: – Jeg er en mer komplett skiskytter enn Bjørndalen var

Martin Fourcade mener han er bedre enn Ole Einar Bjørndalen da han herjet som verst.

HOCHFILZEN (TV 2 Sporten): Ole Einar Bjørndalen (41) fikk låne den gule trøya fire dager i Östersund, men nå er den tilbake der den har vært vant med å være de siste fire årene:

Hos Martin Fourcade (27).

Lørdag vant den suverene franskmannen sitt tredje løp for sesongen av fem mulige, etter å ha avgjort en spennende duell med Tarjei Bø og Simon Schempp med en feilfri og rask sisteskyting. Dermed er han oppe i 40 verdenscupseire i en alder av 27 år.

Til sammenligning var Ole Einar Bjørndalen 29 år da han rundet 40 triumfer.

Fourcade føler det er vanskelig å sammenligne egen dominans med Bjørndalens.

- Vi har ikke den samme stilen. Jeg er en av de beste på ski, men jeg ønsker å forbedre meg. Ole Einar var raskere enn det jeg er i dag. Men jeg tror jeg er en mer komplett skiskytter, fordi jeg ofte vinner på skytingen og den taktiske kvaliteten min – slik jeg gjorde i dag. Ole Einar var bedre på ski, men jeg er mer komplett, oppsummerer han.

- Jeg er veldig stolt over det jeg har gjort. Da jeg var liten og Ole Einar Bjørndalen og Raphael Poiree var de store forbildene, drømte jeg aldri om at jeg engang skulle vinne to løp i verdenscupen, sier franskmannen.

- Er det mulig for deg å vinne like mange verdenscuprenn som det Bjørndalen har gjort?

- Aldri, aldri. For om jeg hadde ønsket det, måtte jeg vunnet over 10 renn hvert år i fem år, for jeg ønsker ikke å holde på så lenge.

- Skal du gi deg om fem år?

- Jeg vil slutte tidligere enn det. Jeg tenker å konkurrere fram til Pyeongchang, og etter det vet jeg ikke. Jeg tror ikke jeg vil ha den samme gløden for å vinne i skiskyting. Det som har imponert meg mest med Ole Einars karriere, er at han har klart å motivere seg år etter år, sier Fourcade til TV 2 Sporten.

Spørsmålet er om franskmannen er like suveren nå som Bjørndalen var i sine glansdager. Bjørndalen er ikke fremmed for tanken.

- Han leker stort sett med de fleste nå. Han er en vanvittig god skiskytter, den beste vi har sett på lang, lang tid. Han har vunnet verdenscupen fire år på rad. Det sier sitt, sier 41-åringen.

Men legger til: 

- Jeg er ikke håpløst langt bak ham. Fourcade bommer litt, han også, så alt er mulig. Han var ikke langt foran meg i visse deler av løpet i dag. Det er mulig å være nær ham.