Joshua King matchvinner mot Manchester United: – Dette betyr selvsagt veldig mye for meg

Scoret 2-1-målet mot sine gamle lagkamerater. Nå øker presset på Louis van Gaal.

Bournemouth-Man. United 2-1

– Dette er nødt til å være hans største øyeblikk på en fotballbane.

Simen Stamsø Møller snakker om Joshua King, nordmannen som ble akkurat den helten han hadde drømt om i nettene før lørdagens kamp.

For 23-åringen ble med sin scoring fra kloss hold etter 54 minutter matchvinner mot gamlelaget Manchester United.

– Jeg har bommet hver eneste gang!
– Det betydde mye. Jeg var i United i fem år, så det betyr selvsagt veldig mye å score mot sin tidligere klubb, sa King etter kampen.

Med en kontant avslutning etter et hjørnespark scoret han sitt andre Premier League-mål i karrieren. Målet, som var kampens tredje, ble det siste og avgjørende.

– Målet ditt så ut som en innøvd variant?

– Ja, men det er faktisk første gang jeg har scoret på den! Vi har prøvd litt på trening, men jeg har bommet hver eneste gang! Jeg er glad den gikk inn i dag.

– Han var en av banens beste
Junior Stanislas hadde gitt Bournemouth ledelsen direkte fra et hjørnespark (!) før to minutter var spilt, men Marouane Fellaini utlignet for gjestene etter halvspilt første omgang.

2-1-seieren betyr at det nyopprykkede laget har vunnet mot både Chelsea og Manchester United i løpet av én uke.

– Dette er den største skalpen de kan ta. Det er en legendekamp for Bournemouth. Denne kampen kommer de til å snakke om i mange år. Det var vel fortjent, og vi hadde en nordmann som var en av banens beste, sa TV 2-ekspert Erik Thorstvedt.

– Joshua, hadde du trodd på det om noen hadde sagt til deg før sesongen at dere ville slå både Chelsea og United?

– Ja, det hadde jeg. Jeg har vært her en stund nå, og spillerne og laget har en fantastisk mentalitet.

Hva nå, van Gaal?
Med Kings scoring ble det nok et tap for en stadig mer presset Louis van Gaal.

Kritikerne var mange og høylytte etter at United i midtuken røk ut av Mesterligaen, og kritikerne blir neppe færre etter en ny tam forestilling.

Med sitt tredje serietap for sesongen blir United værende på fjerdeplass med sine 29 poeng.

Både Arsenal og Leicester kan imidlertid bygge seg opp en liten luke ned til van Gaals lag om de vinner sine kamper senere denne runden.

– Vi spilte ganske bra i førsteomgangen, og jeg følte vi kunne vinne kampen i den andre. Men så slipper vi inn mål på dødball, og det er vanskelig å komme tilbake etter det, sa van Gaal etter kampen.

Corner rett i mål
Mange var spente på laguttaket før start, og én time før avspark kom beskjeden: Joshua King startet på topp for vertene mot sine gamle lagkamerater.

Et meget skadeplaget United, blant annet uten hele seks forsvarsspillere, valgte å starte med spillere som Guillermo Valera og 18 år unge Cameron Borthwick-Jackson.

Det var med andre ord duket for en åpen kamp, og første omgangen var, får å sitere TV 2s Alexander Schau, «et kaos fra første stund».

Etter bare 102 sekunder kom det første målet.

Stanislas slo et hjørnespark fra venstre, og utrolig nok gikk ballen rett i lengste kryss og inn. 1-0 før det var spilt to minutter, og de fleste så på David de Gea.

– I Bournemouth blåser det voldsomt, og det gjør det her også. Men her blir jo fingeren pekt på De Gea, og det der skal selvsagt ikke skje, kom det fra Thorstvedt i pausen.

Fellaini utlignet for United
Tabbe eller ikke; United kunne, og kanskje burde, ha utlignet bare to minutter senere. 

Men Artuc Boruc i vertenes mål stod i veien. Først redder han et skudd fra kloss hold fra Fellaini, før han varter opp med en enda mer imponerende redning på Paddy McNairs' heading fra returen. 

Det bølget frem og tilbake i en innholdsrik første omgang, og etter 17 minutter var det Anthony Martials tur til å prøve seg.

Franskmannen blir fint spilt igjennom, men alene med Boruc setter unggutten ballen tamt til siden for sisteskansens høyre stolpe. 

Noen minutter senere fikk Stanislas en lignende mulighet alene med de Gea

Stanislas alene med De Gea, men denne gangen var spanjolen patent og fikk avverget.

Så, etter 23 minutters spill, kom utligningen. Memphis Depay kommer til avslutning fra kloss hold, Boruc redder, men Fellaini er fremme på returen og får gjort akkurat nok til å nærmest snuble ballen i mål. 

1-1, og lagene var like langt.

King straffet gamle lagkamerater - så måtte han ut
Andreomgangen startet på samme måte som den første, og etter ni minutter kom målet King hadde drømt om på forhånd.

Matt Ritchie går for en innøvd cornervariant når han slår ballen lavt inn i feltet. Der har King kommet seg løs fra oppasseren sin, og med høyrefoten sender han hjemmelaget foran med sitt andre Premier League-mål i karrieren. 

Feiringen var deretter, men bare ti minutter senere var stemningen en noe annen. 

Nordmannen, som hadde vært svært livlig, måtte ut med det som så ut som en strekkskade, og inn kom Glenn Murray.

Fem minutter senere burde Murray ha fikset 3-1. 

32-åringen kommer seg fint fri inne i feltet, men velger å smelle til når han bare kunne ha satt ballen kontrollert forbi de Gea. Ballen endte på tribunen, og en stor sjanse rant ut i sanden for hjemmelaget.

Det skulle imidlertid få heller liten betydning. United kom seg til et par halvsjanser på tampen, men fant aldri utligningen. Det betyr at Bournemouth har slått Chelsea og United på syv dager.

Slik startet lagene:

Bournemouth: Boruc - Smith, Cook, Francis, Daniels - Ritchie, Surman, Arter, Gosling, Stanislas - King

Benken: Federici, Distin, O’Kane, Pugh, Rantie, Kermorgant, Murray

Manchester United: De Gea - Varela, McNair, Blind, Borthwick-Jackson - Carrick, Fellaini, Lingard, Mata, Memphis - Martial

Benken: Romero, Jones, Tuanzebe, Young, Schneiderlin, Pereira, Powell