Slik går det når en småbil får over 1.100 hestekrefter

Her er det ikke mye igjen av originalen.

Dette var en gang en helt standard 1978 modell VW Golf. Da hadde den rundt 70 hk - i dag måler den godt over 1000, og toppfarten er på utrolige 380 km/t. Foto: YouTube
Dette var en gang en helt standard 1978 modell VW Golf. Da hadde den rundt 70 hk - i dag måler den godt over 1000, og toppfarten er på utrolige 380 km/t. Foto: YouTube

Vi er mange som har et nært forhold til Volkswagen Golf. Bilen ble en umiddelbar suksess etter lanseringen i 1974, og er i dag en av verdens mest solgte modeller.

Bilen du kan se på videoen under, er en 1978-modell hvor det originalt sitter en 1,6 liters motor på drøye 70 hestekrefter. Men etter solide oppgraderinger av det tyske tuningselskapet Boba Motoring, er det i dag svært lite igjen av originalen.

De har rett og slett bygget en Golf MK 1 med superbilkrefter. Rent ytelsesmessig måler den seg mot verstinger fra både Lamborghini, Bugatti og Koenigsegg. Det er med andre ord helt på grensen til surrealistisk.

2 liter og 1152 hk

Det krever naturligvis markante endringer under panseret for å oppnå godt over 1000 hk. Første steg på veien er å erstatte originalmotoren med en illsint 2-liter levert fra ABF. Videre har Boba Motoring montert en solid turbo som mater hele 3,7 bar. Sammen med et par andre modifiseringer, sørger dette for at Golfen yter hele 1152 hestekrefter. Momentet er på minst like imponerende, 1074 Nm.

Med en slik kraftbombe, krever det også betydelige endringer på drivlinjen, blant annet en ny og kraftigere 6-trinns girkasse. Bilen har dessuten fått firehjulsdrift, noe som er svært forståelig med tanke på kombinasjonen av de enorme kreftene og forholdsvis lav vekt. Bilen veier kun 1080 kilo, uten fører.

Les også: Sjelden har begrepet "ulv i fåreklær" passet bedre

Drar fra de aller fleste

Boba Motorings Golf kan få de fleste til å skjelve i buksene. Her snakker vi ytelser på linje med noen av verdens raskeste biler. 0-100 km/t er unnagjort på utrolige 2,6 sekunder, mens toppfarten er helt hinsides: 380 km/t!

Til sammenligning gjør verstingen, Bugatti Veyron Super Sport, sprinten fra 0-100 km/t på 2,5 sekunder – altså bare 0,1 sekund raskere. Det er altså med respekt å melde, at gutta hos Boba Motoring har gjort litt av en jobb. Ytelsene er det i hvert fall ingenting å si noe på.

Se den vanvittige Golfen slippe kreftene løs her:

 

Les også: Her blir superbilen frakjørt – av en gammel Volvo!