Ellevill jubel etter historisk håndball-seier

– Vi er overveldet, sier Puerto Ricos assistenttrener etter seier over Kasakhstan.

De puertoricanske håndballjentene skrev historie i fredagens kamp mot Kasakhstan.

– Utrolig
Med 30-27-seier tok den lille øystaten, som ikke en gang har en hjemlig håndball-liga, sin aller første seier i VM i det som er deres aller første deltakelse.

– Det er utrolig. Det er en stor prestasjon av oss, en så liten øy uten håndballtradisjoner, å være blant de 20 beste nasjonene i verden. Vi er overveldet, assistenttrener Julio Sainz til TV 2.

Han hadde lovet laget å barbere hodet dersom Puerto Rico vant en kamp. Det løftet holdt han også etter kampen.

Se lokkene falle i videovinduet øverst på siden!

Seieren over Kasakshtan er virkelig en opptur for Puerto Rico. De startet mesterskapet med en keeper som ikke er keeper og slapp inn 47 mål mot Romania i åpningskampen.

Mot Norge scoret de 13 mål og sørget for at TV 2s ekspert Frode Scheie måtte hoppe i det iskalde vannet i Frederikshavn

18 scoringer mot Russland og 45 baklengs, ble fulgt opp med 13 scoringer mot Spania. Der ble det også like mange baklengsmål (39) som mot Norge. I triumfen mot Kasakhstan ble keeperen som ikke er keeper, Kitsa Escobar, skadet, men Puerto Rico klarte likevel å dra i land seieren.

– Det føles veldig bra at vi vant, men jeg har vondt. Jeg fikk en strekk i låret. Men det er sånt som skjer i håndball, sier Escobar til TV 2.

Hun har imidlertid planer om å bli klar til plasseringskampen mot Argentina søndag.

– Selvsagt skal jeg spille. Jeg skal hvile og få litt massasje, så er jeg kanskje klar til neste kamp, sier Escobar.

Nesten 200 baklengsmål
Puerto Rico har sluppet inn 197 mål i gruppespillet og scoret 88. De sprudlende håndballjentene fra Karibien har kanskje plukket opp en ting eller to i mesterskapsdebuten.

Lærevillig har de møtt opp i hallen før kamper for å se andre nasjoner, blant dem Norge, i aksjon.

– Dette er en god mulighet for oss til å se håndball på et høyt nivå. Vi føler at det var viktig for oss å komme tidlig (til hallen) og se kampene. Du kan se at noen av jentene har plukket opp ting, sier Sainz.