SVEITS NESTE: KHL-eventyret ble kortvarig for Mathis Olimb, som nå lånes ut fra Jokerit til sveitsiske Kloten Flyers resten av sesongen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
SVEITS NESTE: KHL-eventyret ble kortvarig for Mathis Olimb, som nå lånes ut fra Jokerit til sveitsiske Kloten Flyers resten av sesongen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Olimb lånes ut resten av sesongen

Mathis Olimb (29) bryter med KHL-klubben Jokerit, og går til sveitsiske Kloten Flyers. 

Oslo (TV 2): Etter fem sesonger i den svenske toppklubben Frölunda gikk Mathis Olimb til den finske KHL-klubben Jokerit før inneværende sesong. 

Der har det gått litt trådt for nordmannen, og nå melder den sveitsiske klubben Kloten Flyers på sine hjemmesider at han lånes ut til dem resten av sesongen. 

– Det var først og fremst mitt eget ønske å reise, også har jeg pratet med Jokerit og vi har kommet til en enighet. Jeg føler ikke at jeg har kommet helt inn i spillesystemet til treneren, for han har en ganske annen filosofi om hvordan vi skal spille hockey enn hva jeg har vært vant til. Det er også et system der jeg ikke føler jeg har like mye å bidra med, så det ble en krasj der, forteller Olimb til TV 2 fra flyplassen i Helsinki. 

Nordmannen har produsert sju mål og elleve målgivende pasninger på 38 kamper for Jokerit, og har fått lite spilletid i Helsinki-klubben. 

KHL skulle være neste steg opp for karrieren til 29-åringen, og han fikk betydelig høyere lønn i Jokerit enn i svenske Frölunda. Oslo-gutten innrømmer at det er kjedelig at KHL-eventyret endte på denne måten, i første omgang. 

– Det er jo ikke man ønsker å bryte en kontrakt midt i sesongen. Det er trist og kjipt selvfølgelig, understreker han. 

Kloten Flyers ligger på niendeplass i den sveitiske ligaen, med 38 poeng. 23 poeng bak serieleder ZSC Lions. 

Neste sesong tar finske Jukka Jalonen over som trener i Jokerit, og Olimb utelukker ikke en retur til Helsinki. 

– Jeg gleder meg veldig til å komme til Sveits, og jeg kjenner jeg har litt sommerfugler i magen nå faktisk. Om det blir en retur til Jokerit er mulig å svare på nå. Vi skiltes som venner, også har vi blitt enige om å la det ligge litt, og ta opp igjen dialogen når det har gått litt tid, forklarer Olimb som har 121 landskamper for Norge.