BLIR NEPPE FIFA-PRESIDENT: Michel Platini tapte ankesaken i CAS. FOTO: NIALL CARSON /
BLIR NEPPE FIFA-PRESIDENT: Michel Platini tapte ankesaken i CAS. FOTO: NIALL CARSON /

Platini får ikke være med på EM-trekningen

Suspensjonen av franskmannen opprettholdes.

Da Michel Platini ble suspendert i 90 dager av FIFA anket han avgjørelsen til Idrettens Voldgiftsrett (CAS)

Nå har CAS bestemt at suspensjonen av franskmannen skal opprettholdes. FIFA har imidlertid fått beskjed om at suspensjonen ikke kan utvides.

Her kan du lese mer om avgjørelsen (ekstern lenke)

Det betyr at Platini kan se langt etter å bli valgt til FIFA-president. Han får ikke drive valgkamp så lenge han er suspendert. Platini får heller ikke være til stede når gruppene til EM 2016 trekkes.'

I løpet av den neste uken skal Platini til høring foran FIFAs etiske komité. Platinis suspensjon oppheves 5. januar. 26. februar velges den nye FIFA-presidenten.

De fem kandidatene som fortsatt er med i kampen om å bli FIFA-president er prins Ali Bin Al Hussein av Jordan, Sjeik Salman Bin Ebrahim Al Khalifa, FIFAs tidligere generalsekretær Jerome Champagne, sørafrikanske Tokyo Sexwale og UEFAs generalsekretær Gianni Infantino.

I oktober besluttet Den etiske komiteen i FIFA å utestenge FIFA-president Sepp Blatter, UEFA-president Michel Platini og FIFAs generalsekretær Jerome Valcke i 90 dager.

Michel Platini, som også er (suspendert) visepresident i FIFA, mottok i 2011 en utbetaling fra FIFA-president Sepp Blatter på to millioner sveitserfranc (vel 17 millioner kroner). Dette skal være betaling for arbeid Platini gjorde for organisasjonen rundt årtusenskiftet.