Gruppeseier for Molde etter sterkt resultat mot Ajax

Mens Liverpool gjorde jobben borte i Sveits og ble gruppevinner i sin gruppe.

Amsterdam/Bergen (TV 2 Sporten): Ole Gunnar Solskjærs Molde vant europaligaens gruppe A etter 1-1 borte mot Ajax torsdag.

Se høydepunkter øverst (video med tillatelse fra MAX)

Donny van de Beek headet Ajax foran etter 14 minutter, mens Harmeet Singh utlignet via en motspiller etter knappe halvtimen.

Stolt Solskjær
Ole Gunnar Solskjær er selvsagt stolt over at Molde vant gruppen.

– Du må se hele gruppa i sammenheng. Vi har tre kamper på bortebane, hvor vi tar med oss poeng i alle sammen. To seirer og en uavgjort. Og det er uavgjort en måned etter av serien i Norge er ferdig. Det er en bragd. Jeg synes guttene har prestert opp mot sitt beste. De har ikke overprestert, med nytt og lært av disse kampene her. Det er imponerende, sier han til TV 2 Sporten etter kampen.

– Hvilke fordeler gir det å bli gruppevinner?

– Antageligvis at vi møter et lag som er litt mindre gode enn det som vant gruppen. Men Dortmund ble nummer to i sin gruppe de også. Det er nesten hipp som happ hvem du møter. Men vi er stolte over å ha vunnet gruppen, svarer Molde-treneren.

– Vi tar dem vi får
– Hvem håper å bli trukket mot?

– Jeg har ikke snøring på hvem som ble nummer to, så vi får se. Vi tar dem vi får. Vi får gjøre en god jobb med å analysere dem, men ikke minst tenke på oss selv. Vi skal nyte ferien, men komme i gang tidlig i januar.

– Dere er ubeseiret på bortebane i år Europa mot flere sterke lag. Hva er forklaringen?

– Karakterstyrken og holdningen til guttene. Og ydmykheten. De vet at de er nødt til å løpe til krampen tar oss. Men også ferdigheter. Dette er et lag som står sammen og hjelper kompisen ved siden av seg, og gjør han så god som mulig.

– Nå er tidenes lengste Molde-sesong over. Blir Amsterdam-natten utrygg nå?

– Helt sikkert ikke. Guttene er «sensible», og vi har årsfest på lørdag. Da får dem heller nyte den. Men ett glass vin skal dem få, sier Solskjær og smiler lurt.

Deilas Celtic klarte 1-1
I den andre kampen i gruppen torsdag klarte Ronny Deilas Celtic 1-1 borte mot tyrkiske Fenerbahçe.

Molde vant gruppe med elleve poeng, to mer enn Fenerbahçe. Ajax ble treer med sju poeng, mens Celtic endte sist med tre poeng.

Molde har imponert i europaligaen i høst. Gruppeseieren gjør at MFK er seedet i mandagens trekning.

I gruppe B spilte Liverpool gruppefinale borte mot Sion.

Liverpool uten tap
Klubben fra Merseyside trengte bare uavgjort for å vinne gruppen, og med en sjansefattig 0-0-kamp fikk de tilreisende akkurat det de var ute etter, og går til sluttspillet i Europaligaen som førsteseedet.

Sion blir med Liverpool videre til utslagsrundene etter nyttår. Nærmest for Liverpool var Divock Origi.

Liverpool-keeper Simon Mignolet sørget for at Liverpool fortsatt er uten tap i Europa i høst da han stoppet Ebenezer Assifuah.

(©NTB)