– Ingen i Danmark synes valget av Hareide er sexy nok

– Men han fortjener pair play, sier den danske fotballkommentoren Morten Bruun. Les hva danske aviser skriver om Hareide-ansettelsen.

Åge Hareide ble torsdag som forventet ansatt som dansk landslagssjef. Nordmannen tiltrer i stillingen 1. mars og har signert på en toårskontrakt med DBU.

Se Hareide bli presentert øverst!

Danmarks to største aviser, Ekstra Bladet og Berlingske Tidene, har gjennom dagen hatt en bred dekning av ansettelsen.

– Slik er det ikke for Hareide
Begge gjør et poeng av at Michael Laudrup var drømmekandidaten. Ekstra Bladet henger seg også opp i at Hareide ville valgt å trene Danmark fremfor Norge.

– Å være landslagstrener for sin egen nasjon, er det største du kan oppleve som fotballtrener. Slik er det ikke for den nye danske landslagssjefen Åge Hareide. Han har selv vært landslagstrener for Norge, men rangerer sin nye jobb høyere, skriver avisen.

BT på sin side har bitt seg merke i at nordmannen uttalte at han var «ferdig» med fotballen før han overtok Malmö.

– Var ferdig med fotball
– Han hadde trukket seg tilbake fra fotballen for å tilbringe tid med sin familie i Norge, da Malmö FF plutselig hentet ham inn som hovedtrener, skriver BT.

Men selv om Hareide blir møtt med stor skepsis i Danmark, mener fotballkommentatoren Morten Bruun at 62-åringen fortjener å vise at han duger.

– Ikke sexy nok for Danmark
Bruun, som har kommentert Danmarks landskamper for Kanal 5 i en årrekke, skjønner imidlertid at fansen ikke akkurat er overbegeistret etter ansettelsen av Hareide.

– Det første jeg tenker, er imidlertid at mannen fortjener fair play. Fordi jeg vet hva reaksjonen er fra alle som følger landslaget. Ingen i Danmark synes valget av Hareide er sexy nok, fastslår Bruun, som har snakket både med Ekstra Bladet og BT.

Bruun håper at en offensiv Hareide vil motbevise kritikerne ved å sørge for at Danmark igjen vil spille sprudlende fotball.

– Jeg har de siste årene hatt en opplevelse at et landslag som mangler energi og som har spilt seg fast i et mønster som ikke lenger fungerer. Når noe har låst seg, så trengs det forandring. Men jeg er ikke sikker på at Danmark kommer til VM i Russland med Hareide som sjef, fastslår den anerkjente danske fotballkommentatoren.