Drapsmann i USA: – Jeg er en kriger for spedbarn

57-åringen som er siktet for å ha skutt og drept tre personer ved en abortklinikk i Colorado, betegnet seg som «en kriger for spedbarn» da han møtte i retten onsdag.

Robert Lewis Dear snakker med dommeren under onsdagens rettsmøte i Colorado. Foto: Andy Cross / The Denver Post / AP / NTB Scanpix
Robert Lewis Dear snakker med dommeren under onsdagens rettsmøte i Colorado. Foto: Andy Cross / The Denver Post / AP / NTB Scanpix

Helsesenteret i Colorado Springs som ble angrepet, tilbyr blant annet abort.

– Jeg er skyldig. Dette er ikke noe rettssak. Jeg er en kriger for spedbarn, utbrøt Robert Lewis Dear med høy stemme i starten av rettsmøtet. Ifølge den lokale TV-stasjonen Channel 9 skal han gjentatte ganger ha ropt «beskytt babyene».

Hans forsvarer Dan King mener de spontane utbruddene er et eksempel på at Dear er mentalt ustabil.

Bevæpnet med en rifle stormet Robert Lewis Dear 27. november inn i helsesenteret i Colorado, som også utfører aborter, og åpnet ild. To sivile og en politimann ble drept. Ni personer ble såret.

Helsesenteret er drevet av organisasjonen Planned Parenthood, som er kontroversiell i USA fordi den blant annet tilbyr abort. Organisasjonen har et bredt helsetilbud til kvinner, og tilbyr også en rekke andre tjenester på sine klinikker. (©NTB)