Politi og helsepersonell rykket ut til Tøyen i Oslo sentrum onsdag kveld, etter meldinger om en mulig knivstikking. 

Politiet fikk melding etter at en blodig mann kom inn på et gatekjøkken på Tøyen.

Politiet på Tøyen har sperret av området rundt en kebabsjappe i krysset Sigurds gate og Jens Bjelkes gate etter melding om mulig knivstikking onsdag kveld.  FOTO: SANDRA MEI LING NOER / TV 2
Politiet på Tøyen har sperret av området rundt en kebabsjappe i krysset Sigurds gate og Jens Bjelkes gate etter melding om mulig knivstikking onsdag kveld. FOTO: SANDRA MEI LING NOER / TV 2

– Da vi kom til stedet fant vi en person som blør kraftig fra hodet. Vi kjenner ikke skadeomfanget, men det er alltid potensielt farlig med et så stort blodtap, sier operasjonsleder i Oslo-politiet, Tor Jøkling til TV 2. 

De jakter nå etter en gjerningmann i en grønn eller mørk boblejakke. Han skal også ha hatt dekket til ansiktet, og være rundt 165 cm høy. Mannen skal ha løpt fra stedet mot Kjølberggata. 

Natt til torsdag hadde politiet enda ikke pågrepet noen.

– Vi har trolig identifisert angriperen, og vet hvem han er, men han er enda ikke pågrepet, sier operasjonsleder Finn Belle til TV 2 i 03.30-tiden.

Politiets innsatsleder på stedet, Steinar Syversen, opplyste til TV 2 onsdag kveld at det skal ha vært en krangel kort vei fra der den skadde mannen ble funnet like før. 

– Fornærmede behandles på Ullevål universitetssykehus, men skadeomfanget er uklart, sier Syversen til TV 2.

I tillegg til søk etter gjerningsmannen, leter politiet også etter et mulig gjerningsvåpen. Vitner skal ha sett en blank gjenstand, men det er foreløpig uvisst om det er en kniv som er brukt. 

Dette er trolig den tredje knivstikkingen i Oslo onsdag, etter at to personer i morgentimene ble drept på henholdsvis Manglerud og Grønland. En person er pågrepet for de to drapene. 

– Oslo er en trygg by, men innimellom skjer slike hendelser. I dag har det vært tre slike episoder, sier innsatsleder Syversen.

Politiet ber vitner melde seg på telefon 02800.

  • Tlf/SMS/MMS: 02255
  • Fra utlandet: +47 915 02255
  • E-post: tips@tv2.no