Solide Chelsea videre i Mesterligaen som gruppevinner

José Mourinhos menn presterte da det gjaldt som mest.

Chelsea-Porto 2-0

Onsdag kveld ble en etterlengtet opptur for Chelsea i det som har vært en uhyre svak sesong så langt. I skjebnekampen mot Porto i Mesterligaen leverte José Mourinhos utvalgte en solid prestasjon på veien mot 2-0-triumf og seier i gruppen.

– Spillerne ville ikke til Europaligaen
Med tap kunne Chelsea ryke ut av Mesterligaen, men et selvmål fra Iván Marcano og et knallhardt skudd fra Willian sørget for blå jubel på Stamford Bridge.

– Spillerne ville ikke til Europaligaen, spesielt ikke etter forrige tap på hjemmebane. Et andre tap på hjemmebane ville ha vært et angrep på stoltheten deres, sier José Mourinho til BT Sport ifølge BBC.

Da Dynamo Kiev samtidig slo Maccabi Tel Aviv i sin siste kamp, falt Porto til tredjeplass i gruppen. Portugiserne, som ledet gruppe G før onsdag kveld, må ta til takke med videre spill i Europaligaen.  

FORNØYD KAPTEIN: – Supporterne trengte dette med tanke på hvordan formen vår har vært i Premier League. Vi leverte en sterk prestasjon. Vi er fornøyde, sier Terry til BT Sports.(AP Photo/Frank Augstein)
FORNØYD KAPTEIN: – Supporterne trengte dette med tanke på hvordan formen vår har vært i Premier League. Vi leverte en sterk prestasjon. Vi er fornøyde, sier Terry til BT Sports.(AP Photo/Frank Augstein)

Håpet blant alle med blått hjerte er nok at onsdagens opptur skal gi innsatsen i Premier League et løft – blant dem er også Mourinho.

– Vi har ikke hellet med oss i Premier League. Hell er en del av spillet. I Premier League har hver eneste detalj gått mot oss, og det har gjort noe med selvtilliten til spillerne. Dette var et viktig resultat for spillerne og klubben, sier Mourinho. 

Han benyttet også muligheten til å takke supporterne, som nok en gang sang portugiserens navn fra tribunene.

– Supporterne er utrolige i støtten til meg, og jeg er lei meg for at jeg ikke kan gi dem mer enn jeg gjør, sier Mourinho.

Komisk selvmål
Det var noe trygt og kontrollert over Chelsea allerede fra start av i oppgjøret. Nemanja Matic og Ramires tok fullstendig kontroll om midtbanen, samtidig som et kompakt forsvar ga Porto minimalt med rom til å skape sjanser i. 

Fremover fungerte det også bra for vertskapet. Elleve minutter ut i oppgjøret kunne nervøse og bekymrede supportere pustet lettet ut.

Eden Hazard spilte gjennom til Diego Costa som fosset mot målet til Iker Casillas. Den tidligere Real Madrid-keeperen klarte å stoppe spissens avslutning, men kunne ikke gjøre noe som helst da en maks uheldig Iván Marcano fikk ballen i brystet. Maicon forsøkte febrilsk å stoppe ballens ferd over streken, men var akkurat for seint ute. Chelsea tok dermed ledelsen 1-0.

Porto maktet ikke å skape de helt store utfordringene for Thibaut Courtois i Chelsea-målet. Da måtte Casillas i den andre målgården være langt mer på vakt. Kampen var nesten en halvtime gammel da Willian og Oscar kombinerte lekker. Heldigvis for Porto gikk avslutningen fra sistnevnte brasilianer via en forsvarer og ut til corner.

Willian doblet
Chelsea tok med seg 1-0-ledelsen til pause, men var tydelig lystne på mer da andre omgang ble blåst i gang. Ikke mange minutter var spilt før Willian ble spilt fri av Costa på høyresiden. Krølltoppen fyrte av uten uttelling. 

Da Willian fikk muligheten fra omtrent samme posisjon like etter, feilet han derimot ikke. Hazards pasning var god, Willians avslutning var knallhard og suste ned i den nærmeste hjørnet. En sjanseløs Casillas måtte se Chelsea-spillerne juble for 2-0-ledelse. 

Porto styrte mot tredjeplass i gruppen og spill i Europaligaen. Derfor måtte portugiserne ta langt flere sjanser fremover på banen. Det holdt på å gi uttelling da Yacine Brahimi fyrte av etter timen var spilt. Branislav Ivanovic var imidlertid både god og heldig da han fikk stusset ballen ut til corner.

Målløs Diego Costa
Portos gambling fremover på banen ga Chelsea mye rom å jobbe i. De blå fikk også mange sjanser å jobbe med, men det er tydelig at flere av stjernespillerne mangler litt på selvtilliten fremfor mål. Mest synlig var det hos Diego Costa.

Cristian Tello ble byttet inn for Porto med 20 minutter igjen av kampen. Han holdt på å gi gjestene et snev av håp med en strålende avslutning, men Courtois fulgte opp med en enda bedre redning. 

Hazard fikk en gigantisk sjanse da han på lekkert vis dro av en rekke Porto-spillere. Avslutningen gikk derimot i stolpen.

Chelsea kunne dermed strekke armene i været for 2-0 og gruppeseier etter en strålende gjennomført kamp på Stamford Bridge.