ØNSKET MED VIDERE: Landslagssjef Landevei, Bane og Parasykling, Stig Kristiansen, er ønsket med videre av forbundet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
ØNSKET MED VIDERE: Landslagssjef Landevei, Bane og Parasykling, Stig Kristiansen, er ønsket med videre av forbundet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sykkelforbundet vil forlenge med landslagssjefen

Sykkelforbundet ønsker at Stig Kristiansen skal leder Alexander Kristoff og co når VM kommer til Bergen i 2017.

Oslo (TV 2 Sporten): Kontrakten mellom Norges Cykleforbund og landslagssjefen utløper etter 2016-sesongen.

Men allerede nå har Kristiansen fått beskjed om at han er ønsket med videre.

– Jeg har muntlig fått beskjed om at de er fornøyd med jobben som er gjort, og at de ønsker at jeg skal fortsette i jobben. Forbundet vil ikke vente til etter OL i sommer med å få en avklaring rundt dette, sier Kristiansen til TV 2.

– Glad for at arbeidsgiveren er fornøyd
Når hans kontrakt utløper mot slutten av neste år, så har han hatt denne jobben i fire sesonger. Kristiansen overtok etter Steffen Kjærgaard.

– Min første reaksjon er at jeg er glad for at min arbeidsgiver er så fornøyd med den jobben som er gjort at de ønsker at jeg skal fortsette. Nå blir det familieråd i jula, så kommer jeg med et svar på nyåret. En slik jobb krever mye av de rundt deg, forteller han.

– Hva taler for?

– Det er at jeg ønsker å fortsette på det arbeidet som er påbegynt. I tillegg skjer det veldig mye spennende i sykkel-Norge om dagen, der VM i 2017 er en stor del av dette.

– Hva taler mot?

– Ingenting, men jeg må ha med meg familien på dette, svarer Kristiansen.

Oppturer og nedturer
Han har opplevd både oppturer og nedturer som landslagssjef. I 2014 var han mannen bak gull, bronse og 5. plass på U 23-fellesstarten.

Senere i samme mesterskap var han involvert i en dramatisk bilulykke under proffenes ritt.

– Vi har hatt veldig mange gode resultater. Og det har vært mange gode dager på jobb. Men det siste året – etter ulykken - har vært spesielt, innrømmer han.

– Vil du rådføre deg med Kristoff og Boasson Hagen før du svarer forbundet?

– Hva de rundt meg mener om jobben jeg gjør betyr selvsagt noe. Det kan derfor hende at jeg tar en telefon til dem. Samtidig føler jeg meg trygg på at jeg er velkommen, for å si det sånn, svarer Kristiansen.