Aalvik Grimsbø klarert for spill

Kari Aalvik Grimsbø er friskmeldt og er med mot Romania.

Etter åpningstapet mot Russland har håndballjentene slått Puerto Rico og Kasakhstan med klare sifre. 

Torsdag venter Romania i den fjerde gruppespillkampen. Med seier vil Norge få en antatt enklere motstand i åttedelsfinalen i VM.

Grimsbø på bedringens vei 
Målvakt Kari Aalvik Grimsbø skulle startet mot Kasakhstan, men en hendelse på oppvarmingen før kampen gjorde at støtteapparatet ikke ville ta noen sjanser. Grimsbø klaget nemlig på nakkesmerter etter at et skudd hadde gått via stolpen og tilbake i hodet til keeperen.

– Hun er litt småstiv, men ikke noe alvorlig, sier Hergeirsson til TV 2 onsdag formiddag.

– Jeg er mye bedre nå. Jeg har hatt en god natts søvn. Det har vært veldig stigning fra i går til i dag, sier Grimsbø, som forteller hva som skjedde i oppvarmingen.

– Jeg fikk ballen rett i tinningen. Jeg kjente at den traff godt og at jeg ble susen i hodet. I tillegg fikk jeg en trøkk i nakken, sier Grimsbø.

Målvakten var med på dagens fysiske trening.

Der ble det klart at hun er friskmeldt og kan spille mot Romania.

Har ikke kontaktet Lunde
Katrine Lunde og Ida Alstad er de to mest aktuelle reservene om det skulle bli skader i troppen. Det har ikke Hergeirsson planer om foreløpig.

– Vi har ikke tatt kontakt med Lunde. Det vil vi gjøre hvis det er nødvendig. Hun er stand-by, sier Hergeirsson.

Romania tapte 18-26 mot Spania, men har i likhet med Norge slått Puerto Rico og Kasakhstan. Hergeirsson forventer en tøff kamp.

– I fjor raknet de i motgang, kanskje litt på grunn av lederstil. Jeg tror de står bedre imot nå, sier Hergeirsson.

Han bryr seg ikke om hvem Norge møter i åttedelsfinalen.

– Kampen er først og fremst viktig i forhold til å bygge tro og kvalitet. Det er såpass jevnt i den andre gruppen at vi tar det som kommer, sier Hergeirsson.