Manchester United får gjennomgå i britisk presse

Kaller Manchester Uniteds exit pinlig og amatørmessig.

I utgangspunktet havnet Manchester United i drømmepuljen. PSV Eindhoven, CSKA Moskva og Wolfsburg skulle være mer enn overkommelige lag for milliardmannskapet til Louis van Gaal. 

Onsdag ble de røde djevlene sendt på hodet ut av Mesterligaen. 2-3-tapet borte mot Wolfsburg svir ikke bare økonomisk. Å ryke ut av gruppespillet i Mesterligaen er et prestisjenederlag for prosjektet til van Gaal, og ikke minst gjør det vondt for supportere bortskjemt med suksess i flere tiår under Sir Alex Ferguson.

Pinlig og amatørmessig
Dagen derpå får Manchester United gjennomgå i britiske aviser.

Daily Mails sportsforside prydes av overskriften «Loser van Gaal». I The Sun står «Van Damned» med krigstyper, mens The Mirror topper med et bilde av Naldo og overskriften «The big bad Wolf».

De mer seriøse avisene The Times og The Guardian lar ikke Manchester United slippe billigere unna. 

Førstnevnte kaller Mesterliga-exiten pinlig, amatørmessig og utholdelig.

– Manchester United røk fortjent ut av Mesterligaen. De forsvarte seg som amatører, ikke som profesjonelle, skriver avisen.

Langt unna topplagene i Europa
Europaligaen neste, slår The Guardian fast.

– Tapet var en dyster påminnelse om hvor langt unna Manchester United er topplagene i Europa, skriver Daniel Taylor. 

I lys av de siste kampene var det kanskje ikke helt uventet at Manchester United skulle bli gruppetreer. På de ti siste obligatoriske kampene har rødtrøyene spilt uavgjort 0-0 fem kamper. Det er langt unna hva Manchester United-fansen forbinder med klubben.

Paul Scholes var ikke nådig i sin dom av sitt tidligere lag.

– Det er et middels lag. Det så ikke på noe tidspunkt ut som det hastet for dem, det var ingen trusler og ingen kvalitet, sier Scholes.

– Han har brukt over tre milliarder kroner på nye spillere. De var ikke i Europa forrige sesong, så de måtte fokusere på cupene og ligaen. I ligacupen ble de slått av MK Dons, og i FA-cupen ble de slått av Arsenal. Det har vært 18 måneder med prestasjoner under pari, slår Michael Owen fast.