Manchester United røk ut av Mesterligaen i ellevilt drama

Åtte minutter før full tid var Manchester United videre i Mesterligaen, så snudde alt.

Wolfsburg-Manchester United 3-2
PSV Eindhoven-CSKA Moskva 2-1

Se høydepunktene i Sportsnyhetene øverst.

Da Wolfsburgs Josuha Guilavagui sendte ballen i eget mål etter 82 minutter så det meste bra ut for Manchester United. Med 2-2 i Wolfsburg, samtidig som PSV bare lå an til å klare uavgjort hjemme mot CSKA ville United gå videre fra gruppe B i Champions League.

Så snudde alt på rekordtid.

Først stanget Naldo inn Wolfsburgs ledermål, før PSV tok ledelsen på hjemmebane. Da PSV vant var det bare en ting å gjøre for United, de måtte score to ganger og vinne på Volkswagen Arena.

Det klarte de ikke, og dermed var Louis van Gaals dyrekjøpte mannskap ute av Mesterligaen, etter åtte poeng på de seks kampene. Wolfsburg vant gruppen med 12, foran PSV Eindhoven med 10.

Overraskende etter en gruppetrekning der de fleste tenkte at Manchester United ville spasere seg gjennom. Van Gaal skylder på dommerne.

– Resultatet er vanskelig å forstå. Jeg er glad for at vi scoret, men ikke så glad for at vi to ganger slapp inn mål rett etterpå. Normalt er vi ganske god der, sier Louis van Gaal

– I tillegg var vi ikke så heldige med dommerens avgjørelser i dag, og heller ikke i den første kampen. Når gruppen er så tett som denne så kan det være avgjørende.

Får slakt av ekspert

Istedet blir det Europaliga-fotball på United, noe som langt fra er godkjent for storklubben. Presset er begynt å vokse på Louis van Gaal.

BBC-ekspert John Hartson, som fulgte oppgjøret mellom Wolfsburg og Manchester United for den britiske TV-kanalen i Tyskland, mener manager Louis van Gaal kun lever på det han har oppnådd tidligere i karrieren.

– Manchester United-fansen sa på radioen før kampen at Louis van Gaal var i ferd med å bygge noe stort, en grunnmur for fremtidig suksess. Unnskyld, men jeg er ikke enig i det, sier Hartson, før han slår fast:

– Jeg mener van Gaal kun overlever på grunn av sitt rykte. Det han har gjort i store klubber i fortiden, har klarer han ikke å gjøre med Manchester United. Jeg mener at Manchester United ikke har tatt noen skritt etter David Moyes-perioden, og pengene de har brukt er nesten ubegripelige. Vil eierne fortsette å la van Gaal bruke slike astronomiske summer i fremtiden, undrer den tidligere Arsenal-spissen.

Fartsfylt

Det ble en forrykende åpning på oppgjøret, og Wolfsburg ble knallhardt straffet etter at André Schürrle misbrukte en kjempemulighet tidlig.

For før det var spilt ti minutter hadde Juan Mata tredd Anthony Martial gjennom med en lekker pasning, og den franske 20-åringen avsluttet lekkert til borteledelse.

Manchester United skulle imidlertid ikke være for trygge på avansement til åttedelsfinalen.

Slo tilbake med frispark og drømmeangrep

Et frispark fra Ricardo Rodriguez bare fire minutter senere fant midtstopper Naldo som styrte inn 1-1.

Hjemmelaget hadde ballen mest på Volkswagen Arena,men slapp med skrekken da Marouane Fellainis hodestøt etter et hjørnespark ble reddet med et nødskrik av keeper Diego Benaglio og Wolfsburg-forsvaret i fellesskap.

De som imidlertid virkelig fikk skrekken var United-forsvaret da de ble utspilt etter alle kunstens regler like før halvtimen.

Julian Draxler fintet av to mann, spilte vegg med Max Kruse, dro seg ned til femmeteren der han holdt hodet kaldt og trillet ballen på tvers til André Vierinha som hadde verdens enkleste oppgave med å sende Wolfsburg foran.

FEIRER DRØMMEANGREPET: Vierinha takker Julian Draxler for hans fantastiske forarbeid. FOTO: AFP PHOTO / JOHN MACDOUGALL
FEIRER DRØMMEANGREPET: Vierinha takker Julian Draxler for hans fantastiske forarbeid. FOTO: AFP PHOTO / JOHN MACDOUGALL

Skader og offside-annullering

Vondt skulle bli verre for et skaderammet Manchester United. Laget startet med Guillermo Varela fra start for første gang på høyrebacken, mens den vanlige høyrebacken, Matteo Darmian var skubbet over på venstresiden. 

Fem minutter før pause måtte Darmian gå av banen med skade, og inn kom 18 år game Cameron Borthwick-Jackson.

Det så ikke ut til å plage United nevneverdig, for kort tid etter satte Jesse Lingard inn det han trodde var utligningsmålet da han curlet et skudd fra utenfor 16 inn i hjørnet bak Benaglio.

Wolfsburg-spillerne reagerte imidlertid kraftig på det de mente var en offside-plassert Juan Mata som påvirket spillet. Det til tross for at linjedommeren opprinnelig ikke løftet flagget.

Sjanserik andreomgang

Dermed gikk lagene til pause på stillingen 2-1 til vertene, mens det fremdeles stod 0-0 i Eindhoven.

Andre omgang ble en underholdende affære, der Manchester United stadig måtte ofre mer fremover. Det skapte sjanser for gjestene, men også andre veien.

Verken Memphis Depay eller Marouane Fellaini klarte å sette sine sjanser for United, mens David De Gea igjen var strålende mellom stengene og stoppet det Wolfsburg hadde å komme med.

Enormt drama

Det så imidlertid ut som CSKA Moskva skulle komme til unnsetning. De tok nemlig ledelsen borte mot PSV. Dersom russerne vant i Nederland, ville United gå videre uansett. 

Det tok dog bare to minutter før hjemmelaget hadde utlignet i Eindhoven - og de røde djevlene måtte igjen på måljakt.

Med åtte minutter igjen å spille hadde United klart det. Marouane Fellaini vant en hodeduell etter en dødball, og Josuha Guilavogui forlenger headingen inn i eget mål. 

United var imidlertid ikke i himmelen lenge. 

Bare to minutter senere var imidlertid Naldo nok en gang sterkest i feltet på corner. Naldo stanget Wolfsburg i ledelsen, og for å gjøre vondt verre gikk det bare noen sekunder før Davy Pröpper hadde gitt PSV ledelsen i Eindhoven.

Det betydde at United måtte score to ganger, og Louis van Gaal svarte med å sende alle mann i angrep. Det bar ingen frukter.