Monk fikk sparken – Moyes eller Rodgers kan overta

Garry Monk ferdig i Swansea City med umiddelbar virkning. 

Det bekrefter Swansea på sine hjemmesider.

– Swansea City har i dag motvillig avsluttet samarbeidet med Garry Monk. Med usikkerheten rundt klubben den siste tiden har avgjørelsen blitt tatt med hensyn til det beste for Swansea City Football Club og dens støttespillere, skriver klubben i en pressemelding.

– Måtte skje noe
Swansea har hatt en svak sesongstart og står bare med én seier på sine siste ti ligakamper.

– Garry tok jobben for bare 22 måneder siden, og med tanke på hvordan klubben presterte under hans ledelse forrige sesong hadde vi aldri sett for oss at dette skulle skje, sier Swanseas styreformann Huw Jenkins.

– Men med klubbens utvikling denne sesongen og usikkerheten fant vi dessverre ut at dette var et nødvendig grep å ta for å få klarhet i situasjonen og gå fremover. Det var ikke en enkel beslutning, sier han.

Swansea har ikke klar noen erstatter for Monk på plass, men sier de jobber med det.

– Vi håper å ha en erstatter på plass så fort som mulig, sier Jenkins.

Rodgers eller Moyes favoritter til å overta
Ifølge vanligvis så velinformerte BBC, finnes det for øyeblikket to hete kandidater til å overta som ny manager i Swansea: Brendan Rodgers og David Moyes.

Brendan Rodgers skal være den største favoritten av de to til å erstatte Garry Monk. Rodgers har som kjent trent Swansea tidligere, men forlot klubben til fordel for Liverpool i 2011.

Rodgers ledet Liverpool til sølvplass i ligaen i 2012/2013-sesongen, men måtte forlate Anfield i oktober etter tre år som manager i klubben.

David Moyes var manager i over ti år i Everton før han overtok Manchester United da Sir Alex Ferguson ga seg i 2013. Men Moyes fikk kun være manager på Old Trafford i ti sesongen.

Deretter gikk ferden videre til spansk fotball og Real Sociedad, men også her fikk Moyes sparken etter et kort opphold i klubben.

Monk-regimet
Monk, som står bokført med over 200 kamper for Swansea, tok over klubben som trener da Michael Laudrup fikk sparken i februar i 2014. Laudrup måtte forlate klubben etter manglende resultater.

Da Monk overtok som manager innførte han et nytt regime i klubben.

Spillerne fikk mer ansvar og han krevde at det meste skulle gjøres sammen som et lag. Blant annet bannlyste han agenter og mobiler på treningsfeltet og krevde at all kommunikasjon skulle foregå på engelsk. 

Det ga resultater og forrige sesong endte Swansea på en åttendeplass - lagets beste Premier League-plassering noensinne.