LILLE JULAFTEN: TV 2 skal for første gang ha et helaftens lille julaften-program. Guri Solberg, Øyvind Mund, Finn Schjøll, Wenche Andersen og Else Kåss Furuseth er blant dem som skal sørge for at TV-seerne kommer i julestemning. FOTO: ANTON SOGGIU / TV 2
LILLE JULAFTEN: TV 2 skal for første gang ha et helaftens lille julaften-program. Guri Solberg, Øyvind Mund, Finn Schjøll, Wenche Andersen og Else Kåss Furuseth er blant dem som skal sørge for at TV-seerne kommer i julestemning. FOTO: ANTON SOGGIU / TV 2

TV 2 vil kapre juleseerne med nytt lille julaften-program

Guri Solberg: – Det er fint å kunne være et alternativ til NRK.

For aller første gang skal TV 2 sende et helaftens førjulsprogram på lille julaften. Programlederne blir TV 2-veteranene Guri Solberg (39) og Øyvind Mund (50), og begge lover en fin og hyggelig inngang til høytiden.

– Det blir en koselig og uhøytidelig stund som man kan ha sammen. Vi var litt uenige om vi inviterte oss hjem til TV-seerne, eller om TV-seeren ble invitert til oss, sier Solberg og ler før Mund tar ordet:

– Det er en kveld hvor man gjerne har TV-en på, så hvorfor ikke gjøre et forsøk på å switche over på en annen kanal, sier en lattermild Øyvind Mund med klar referanse til NRKs Kvelden før kvelden.

Sendes mot NRKs lille julaften-sending

Programmet, som enkelt og greit heter Lille julaften, skal nemlig gå i direkte konkurranse med NRKs veletablerte Kvelden før kvelden, som i fjor kapret 1.631.000 seere og en andel på 76,8 prosent. Det er programlederne klar over.

– Vi blir jo knust, det vet vi jo. Folk har tradisjoner, og det har vi også. Vi ser Askepott og Disney-timen og alt det der. Men vi gir oss ikke for det, sier Mund muntert før Solveig skyter inn:

– Det er fint å kunne være et alternativ, da! Og kanskje være noe litt annet enn NRK. Det er litt deilig å være en underdog i den situasjonen, så blir det kanskje en litt annen stemning også.

Else skal assistere Wenche

Julen og god mat går hånd i hånd, og God morgen Norge-kokken Wenche Andersen (61) skal lage julemat med Else Kåss Furuseth (35).

– Mat-Wenche er jo dronninga på kjøkkenet. Jeg regner med at Hennes Majestet Dronning Sonja har en lakei, så nå var det på tide at Wenche fikk sin egen butler. Og det ble meg, forteller Furuseth.

Hun er usikker på hvorfor nettopp hun ble valgt til å være kjendiskokkens assistent, men hun har en teori.

– Jeg mistenker at det ble meg for å gi seeren selvtillit. En «Klarer jeg å lage bra ribbe, så klarer dere også»-tankegang. Jeg gleder meg til å være hennes ydmyke assistent, og håper at vi sammen består eksamen på «Den store svorskolen», som hun kaller det.

Stolt av gjestelisten

Blant gjestene som skal sørge for førjulsstemning er Tone Damli (27), Bjarne Brøndbo (51) og D.D.E., statsminister Erna Solberg (54), Ole Paus (68), Idol-programleder Markus Bailey (22), Norske Talenter-vinneren Odin Landbakk (13), og Skal vi danse-vinner Adelén (19).

– Det er veldig flotte gjester, og vi er veldig stolte av gjestene vi har fått. Det blir mye fin musikk, lover Solberg.

Begge programlederne har et sterkt forhold til julen.

– Jeg er veldig opptatt av jul og veldig glad i jul. Ikke året rundt, jeg begynner ikke å pynte 1. desember, men jeg synes det er veldig kjekt når jeg kan tenne kongerøkelse som lukter i hele huset. Og julekalender og forventninger, sier Solberg.

– Jeg har fått enda sterkere forhold til julen etter jeg ble far. Det er noe helt annet. Det er en periode i livet hvor julen med presangene er veldig stas, men så blir man litt kul, og så er det tilbake til gamle røtter, sier Mund.

  • Lille julaften sendes på TV 2 onsdag 23. desember klokken 20:00.