En 458 Spider kan du leie i to timer for 12.000 kroner, galskap eller verdt pengene? Det kommer nok an på bilinteressen din!
En 458 Spider kan du leie i to timer for 12.000 kroner, galskap eller verdt pengene? Det kommer nok an på bilinteressen din!

Nå er Ferrari lei av blodsugerne

Nye regler gjør at du skal slippe å bli shanghaiet av leiebil-firmaer.

I Maranello produseres Ferrari, noe den lille byen bærer godt preg av. Har du vært der, vet du at det er mye Ferrari å se ute i gatene.

Men de bilene du stadig ser der, med mye gass- og brems-kjøring, tilhører sjelden fabrikken. Joda, av og til ser du en bil som er ute og testes av Ferrari-ansatte, men de fleste bilene du ser er faktisk leiebiler.

Er blitt big business

Da undertegnede hadde mine første turer til Maranello i "gamle dager", var det ingen som drev med utleie av Ferrarier, men de siste ti årene har dette blitt big business i byen. Dette er firmaer som kan la deg virkeliggjøre drømmen, og kjøre en Ferrari. Priser varierer, men eksempler er 10 minutter med Ferrari FF til 1600 kroner, 2 timer i en 458 Spider til 12.000 kroner, eller 24 timer i en California (med begrenset antall km) til 19.000 kr. 

Denne bilen må klare det (nesten) umulige

Har du erfaring fra diverse steder i storbyer, vet du hvordan folk ofte står på gaten for å prøve å lokke deg inn til en bule hvor du kan se ulik «dansing» på nært hold. Slik har også mange turister følt det når de har gått ut fra Ferrari-museet, eller har ønsket å besøke noen av de fantastiske modellbil-butikkene som ligger i nærheten. For utenfor står det folk som ønsker å pushe deg til å kjøpe ti minutter bak rattet med en Ferrari.

Lokalbefolkningen fikk nok

Men nå har mange av lokalbefolkningen fått nok, og Ferrari selv er heller ikke så happy over fenomenet. Ifølge en rapport fra Associated Press, kan man låne 37 ulike Ferrarier fra de ulike leiefirmaene, og de første ni månedene i 2015 ble over 450 sjåfører stoppet av politiet for fartsovertredelser.

Slik pruter du deg til et ekstra godt bilkjøp

Dermed kom saken opp hos de lokale myndigheter, som ikke ønsker å se dette utarte. Nye bestemmelser setter nå en grense for hvor mange ganger utleiekjøring kan foregå, og nekter også firmaenes folk fra å stå utenfor Ferrari-museet, for å prøve å lokke til seg kunder derfra. 

Leiebilfirmaene har allerede prøvd å anke de nye bestemmelsene, men tapte. Ifølge rapporten fra AP, påstår en av sjefene for et av leiebilfirmaene, at de har tapt 80 prosent av sine inntekter, som følge av de nye bestemmelsene. Lokalbefolkningen er imidlertid godt fornøyd. 

Slik ser det ut foran butikken Warm Up (som Lorden forøvrig anbefaler) i Maranello. Foto: Best Western
Slik ser det ut foran butikken Warm Up (som Lorden forøvrig anbefaler) i Maranello. Foto: Best Western

Gode nyheter - nå blir disse bilene billigere!