Ødegaard-analyse: Ingen plass på Real Madrid, men stadig nærmere å slå gjennom

Martin Ødegaard skaper mer enn før, og er også blitt bedre defensivt.

Real Madrid Castilla-Portugalete 1-0

Etter to uavgjorte på rad, kom Castilla tilbake på vinnersporet søndag.

1-0 mot Portugalete, etter scoring av Borja Mayoral allerede i det tiende spilleminutt, var i underkant ut fra spill og sjanser.

Martin Ødegaard var tilbake i rollen til høyre i Los Blancos offensive tre-er bak toppspissen Mariano Diaz. I pausen ble han flyttet over til venstre, før han altså ble byttet ut etter 60minutter. 

Om Martin Ødegaard kanskje ikke var like delaktig som i en del av de foregående kampene, viste han imidlertid kvalitet når han først var involvert.

En ting er at han var nær scoring like før pause, men gjennomspillet til Zinedine Zidanes sønn, Enzo, etter 21 minutter var av aller ypperste klasse.

Dessuten gjorde Ødegaard en sterk jobb defensivt, og stengte siden sin sammen med høyreback Fernandez. Dette kan være en instruks fra høyere hold i forhold til hva som må til for å komme nærmere A-laget, selv om han ikke ble funnet verdig en plass i Mesterliga-troppen mot Malmö.

Den analysemessige konklusjonen etter kampen mot Portugalete viser at Martin Ødegaard oftere er involvert i potensielt avgjørende situasjoner.

Nettopp denne råskapen til å skape mer produksjon ut fra ferdighetsregisteret er noe vi venter på at slå ut i full blomst. Mitt inntrykk er at det nærmer seg, selv om han ikke kom med i Real Madrids tropp denne gangen.

Topplaget Barakaldo klarte bare uavgjort (1-1 mot Real Unión), slik at Castilla nå bare er 3 poeng bak serielederen.