Kerem Demirbay i aksjon som dommer. Ikke akkurat iført dommerutstyr.
Kerem Demirbay i aksjon som dommer. Ikke akkurat iført dommerutstyr.

Kom med kvinnediskrimerende uttalelser – måtte dømme jentekamp

Fortuna Düsseldorf-spilleren Kerem Demirbay ble utestengt fem kamper og måtte dømme ni år gamle jenter etter at han kom med diskriminerende uttalelser.  

Det var i kampen mellom FSV Frankfurt og Fortuna Düsseldorf i 2. Bundesliga den 29. november at Kerem Demirbay ble utvist fem minutter før slutt av kampens dommer, Bibiana Steinhaus.

Utvisningen falt 22-åringen tungt for brystet og svarte med følgende uttalelse: «Kvinner har ingen plass i herrefotballen». 

Ba om unnskyldning
Uttalelsen kostet Demirbay fem kampers utestengelse og han ba i etterkant om unnskyldning for sin oppførsel via Instagram. 

– Jeg er veldig lei meg for det jeg sa til fru Steinhaus. Det var noe jeg aldri burde sagt, ettersom det ikke gjenspeiler mitt syn på kvinner. Jeg var veldig oppspilt,  kampen var viktig for oss. Jeg overreagerte og hadde ikke helt kontroll på følelsene mine. Jeg sa direkte etter kampen, når jeg var i balanse igjen, at jeg skulle be laget og dommeren om unnskyldning. Og det har jeg gjort.  Jeg har personlig bedt Steinhaus om unnskyldning og jeg er glad for at hun aksepterte det, skriver han.  

I tillegg til utestengelse fikk han også en lærepenge fra Fortuna Düsseldorf, som lørdag satte ham til å dømme en jentekamp mellom SSVG Haan 06 og Langenberg.  

«Sånn reagerer Fortuna når unge spillere ikke kan oppføre seg», meldte klubben på sosiale medier i etterkant og la ved bilder av Demirbay i aksjon som dommer – i frakk og skinnsko. Et antrekk som ikke alle var like imponert over.  

Kommentarene under bildene antyder at påkledningen er respektløs og kvalifiserer til enda flere kampers utestengelse.