Kasai (43) ante ikke hvem Bjørndalen (41) var

Men sjekk reaksjonen da han fant det ut.

ÖSTERSUND (TV 2): Ole Einar Bjørndalen og Noriaki Kasai er to av de største legendene i verdenscupsirkuset – og definitivt de to eldste. Men Kasai hadde aldri hørt om tidenes mestvinnende vinterolympier før i går…

– Vet du hvem dette er? spurte TV 2 Sporten den japanske hopplegenden etter hoppkonkurransen på Lillehammer søndag – og holdt fram et stort bilde av Bjørndalen.

– Nei, svarte Kasai og trakk på skuldrene.

Men da han ble informert om at Bjørndalen snart fyller 42 år (i januar), og vant et verdenscuprenn i uka som før, lyste japaneren opp.

Se reaksjonen øverst i saken!

– Åååååå! Kjempebra! Slikt gjør meg glad. Det er få utøvere over 40 år som klarer slikt. Det inspirerer meg til å jobbe hardere.

I likhet med Bjørndalen presterer Kasai fortsatt på imponerende høyt nivå. Sist sesong var japaneren – som slo gjennom internasjonalt i 1992 – på pallen i verdenscupen ved hele åtte anledninger:

Gratulerer Kasai
Én førsteplass i Ruka, to andreplasser i Oslo og Bischofshofen og tre tredjeplasser i Ruka, Innsbruck og Klingenthal, i tillegg til to pallplasseringer i laghopp.

Bjørndalen fikk på sin side en sensasjonell åpning på sin verdenscupsesong da han vant åpningsdistansen i Östersund onsdag, før han fulgte opp med en tredjeplass på sprinten tre dager senere.

Til sammen ble det fire dager i gul ledertrøya på skiskytterkongen. Og han har nok litt bedre kontroll på Kasais karriere enn motsatt…

– Det er imponerende å følge en som er ennå eldre enn meg. Kasai er helt hinsides. Det han gjorde på 90-tallet var imponerende, og han er like god fortsatt. Det er bare å gratulere, sier Bjørndalen.

Vil holde på til han er 50
Så er spørsmålet hva som er vanskeligst: Å levere i verdenstoppen i hopp i en alder av 43 – eller å gjøre det samme i skiskyting i en alder av nesten 42.

Kasai, som har uttalt at han har planer om å holde på til han er 50, gliser lurt når han får spørsmålet.

– Skihopping, selvfølgelig! Uten tvil!