OPPTUR: Marte Olsbu gikk feilfritt på kvinnenes jaktstart og tok sjuendeplass. Her fra Sjusjøen. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
OPPTUR: Marte Olsbu gikk feilfritt på kvinnenes jaktstart og tok sjuendeplass. Her fra Sjusjøen. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Karrierebeste for Marte Olsbu

– Jeg er veldig glad!

Östersund (NTB): Marte Olsbu traff på alle sine 20 skudd og gikk inn til sjuendeplass på jaktstarten i verdenscupen i skiskyting søndag. Finske Kaisa Mäkäräinen vant rennet.

Tiril Eckhoff hadde best utgangspunkt av de norske. På annen skyting hadde hun muligheten til å innhente Gabriela Soukalovas forsprang da tsjekkeren måtte ut i en strafferunde, men også den norske jenta bommet en gang.

Hun var likevel for fullt med i kampen om seieren, men også mange andre hadde tatt innpå Soukalova foran de to siste stående skytingene.

På den tredje skytingen ødela Eckhoff mulighetene for pallplassering. 25-åringen måtte ut i to strafferunder og passerte på niendeplass ut fra skyting. Det var bak lagvenninne Marte Olsbu på åttendeplass.

– Det var noe bra og noe dårlig for min del, men i dag smiler jeg for Marte. Det er gøy at noen gjør det bra når jeg gjør det drittdårlig, sa Eckhoff til TV 2 etter målgang.

Olsbu startet som nummer 26 og gikk en glimrende jaktstart. 24-åringen traff på alle sine 20 skudd og endte helt oppe på en sjuendeplass, noe som er det beste hun har gjort i verdenscupen noen gang.

– Jeg er veldig glad. Jeg visste at jeg kunne få til noe med perfekt skyting og gikk inn med en offensiv innstilling. Dette er noe av det beste jeg har gjort i karrieren. Kanskje det beste. Det har vært mye press på Tiril, så det var godt å kunne hjelpe henne litt med det.

Soukalova klarte ikke å forsvare seieren fra sprinten og endte på femteplass. Kaisa Mäkäräinen gikk en strålende sisterunde og vant jaktstarten foran italienske Dorothea Wierer og tyske Franziska Hildebrand. Eckhoff endte på niendeplass. (©NTB/TV 2)