OVERLEGEN: Martin Fourcade var i en egen klasse i Östersun. Foto: AFP PHOTO /  Christine Olsson
OVERLEGEN: Martin Fourcade var i en egen klasse i Östersun. Foto: AFP PHOTO / Christine Olsson

Fourcade overlegen igjen

Franske Martin Fourcade forsvarte forspranget på over ett minutt fra sprinten og knuste konkurrentene på jaktstarten i verdenscupen i skiskyting.

Tarjei Bø ble beste nordmann på fjerdeplass.

Franskmannen hadde råd til å bomme tre ganger, men likevel vinne med god margin til tyske Arnd Peiffer, som bare bommet en gang. På sisterunden tok 27-åringen det rolig inn mot mål. Ingen kunne ta seieren fra Fourcade.

Ole Einar Bjørndalen, Emil Hegle Svendsen og Johannes Thingnes Bø hadde et godt utgangspunkt, men det var Tarjei Bø som ble beste nordmenn fra startnummer 29.

27-åringen bommet kun to ganger og vær nær ved å kapre en pallplass, men det ble akkurat litt for langt opp til franske Quentin Fillon Maillet på tredjeplassen.

– Det er utgangspunktet som er problemet. Jeg gjør et kjempeløp. Alt fungerer. Det er full fyring på alle plugger og jeg kan bare gi bånn gass. Det er kult. Det er litt kjedelig å starte over to minutter bak, men jeg fikk tatt inn litt på Fourcade, sier han til TV 2.

Svendsen fulgte på femteplass, mens Bjørndalen ble nummer elleve. Veteranen bommet tre ganger på annen skyting og to ganger på tredje, men skjøt feilfritt på de to andre skytingene. Thingnes Bø endte på 16.-plass, mens Lars Helge Birkeland ble nummer 25. Henrik L'Abée-Lund ble nummer 47.

Bjørndalen mistet dermed den gule ledertrøyen i verdenscupen, noe han ikke tar veldig tungt. 

– Ikke så veldig surt det. Jeg har ikke hatt som mål å satse på gul trøye. Jeg skal gjøre individuelle perfekte renn. Da må du satse litt. I dag satset jeg litt for mye. Det gikk ikke bra, sier han til TV 2.

For en gangs skyld var forholdene gode på standplass. Likevel ble det mye bom for de norske guttene.

– Skytingen var altfor dårlig. Vi skyter altfor mye bom på laget på en vindfri dag. Det må vi bare stikke fingeren i jorden og si at er altfor dårlig, sier en skuffet Hegle Svendsen.

(©NTB/TV 2)