Jenny Skavlan vil sy om egne klær til babyen 

Gutt eller jente – babyen til Jenny Skavlan skal uansett kles opp i mammas strutteskjørt.

Gravide Jenny Skavlan (29) elsker å sy om kjoler og andre plagg, fra brukte utdaterte tekstiler til nye trendy klær.

Nå avslører Skavlan at hun også tenker å bruke hjemmesydd, hjemmestrikket, arvet og omsydde klær til sin baby, som er ventet å komme en gang til våren.

– Ja, jeg tror det. Eller jeg ser jo at veldig mange av mine klær som har begynt å bli litt for små, de kan jo bli enda mindre. Så jeg tror nok at det blir en del redesign ja, sier hun i et intervju med Dorthe Skappel i God kveld Norge.

Strutteskjørt

Om det blir en gutt eller jente, det gjenstår å se, men i følge Jenny Skavlan blir det omsying uansett kjønn.

– Hvis du får ei lita jente så blir ei med strutteskjørt og knestrømper?

– Eller en gutt. Alle skal kunne gå med strutteskjørt, ler Skavlan.

Sydde klær som liten

Skavlan lærte alt om sying av klær av sin mor som er kostymedesigner.

– Jeg tror det startet da jeg var liten. Jeg har alltid vært veldig interessert i klær. Jeg har vært opptatt av tekstiler og det visuelle klær og tekstiler kan skape. Og så har jeg en mor som er kostymedesigner som hadde systudio i barndomshjemmet, så da var på en måte alt tilrettelagt for at jeg skulle kunne lage meg mine egne Spice girls-inspirerte klær.

Og etterhvert som hun har blitt eldre, har interessen bare utviklet seg mer.

REDESIGN: Jenny Skavlans hjerte brenner for gjenbruk, noe hun også vil bruke på babyen når den melder sin ankomst neste år.
REDESIGN: Jenny Skavlans hjerte brenner for gjenbruk, noe hun også vil bruke på babyen når den melder sin ankomst neste år.

– Det har jo forplantet seg til når jeg ble eldre. Det er jo mange premierer og man har lyst til å gå med noe unikt, og i stedet for å gå og kjøpe det i dyre butikker, så har jeg laget det selv, sier hun.

Miljøbevisst

Miljøperspektivet til programlederen har kommet til etterhvert som hun har utviklet nye prosjekter og sydd om flere og flere plagg.

– Det har jo startet med en genuin interesse for klær, stoffer og tekstiler, og så har man jo bare merket den overfloden av butikker, shopping og klespress på unge, så da har denne interessen bare fått flere og flere viktige elementer ved seg.

Nå drømmer hun om å hjelpe enda flere til å gjenbruke fine tekstiler.

– Jeg har en drøm om å lage «Jennys gjenbruks hjelp», sier hun til God kveld Norge.

Gjenbruks-jul

Skavlan har også arrangert en kjøpefri jul i den forstand at alle skulle gi hverandre brukte gaver.

– Vi hadde et år der det ikke var lov å kjøpe nye gaver i Skavlan-gjengen som jeg fra nå av skal kalle det. Det var jo kjempehyggelig. Hvorfor gå og kjøpe en ny bok hvis du har lest den en gang, og du kan anbefale den. Og vi har så mange ting. Jeg synes terskelen for å gi brukt og sånt, må senkes litt, formaner hun.