Tottenham rotet bort ledelsen etter Alli-scoring

West Bromwich slo sterkt tilbake.

West Bromwich - Tottenham 1-1

Tottenham var ute etter tre poeng mot West Bromwich for å  henge med i toppen av Premier League og hadde nok et håp om at Harry Kane kunne fortsette scoringsformen. Men engelskmannen fant aldri veien til mål.

Det gjorde derimot hans landsmann Dele Alli som var tilbake for Mauricio Pochettino. 19-åringen scoret kampens første, men det holdt kun til ett poeng da James McClean utlignet før pause.

Alli viste seg
Tottenham måtte gå målløse av banen da de spilte uavgjort mot Chelsea forrige helg. Den kampen sonet Dele Alli suspensjon grunnet for mange gule kort.

Men mot West Bromwich var han tilbake.

En spillesugen Alli brukte ikke lang tid på å nekte Tottenham i å gå målløse av banen i en ny kamp. Kun et kvarter var spilt da 19-åringen stakk i bakrom og mottok en strålende pasning fra Toby Alderweireld. Alli stakk fram en lang fot og sparket Spurs i ledelsen.

West Brom-mål etter flott angrep
Seieren var på ingen måte sikret av den grunn. West Bromwich viste frekke kombinasjoner, og spilte fotball med få touch, da Darren Fletcher til slutt ble spilt fri på høyrekanten. Den tidligere Manchester United-spilleren rakk akkurat å få lagt inn så ballen ikke trillet til utspill, men innlegget ble likevel utsøkt. I feltet kom James McClean i stor fart, faktisk så stor fart at han ristet av seg Kyle Walker. Dermed hadde 26-åringen få problemer med å stange inn utligningen.

Se kampreferatet øverst i saken!

Tottenham gikk hardt ut i andre omgang i håp om å få med seg tre poeng. Og hvem andre enn Harry Kane vil man forsøke da? Engelskmannen har den siste tiden vist fryktinngytende scoringsform, men klarte ikke å stokke beina nok da han fikk muligheten tre minutter ut i de siste 45 - til tross for at han kun hadde hjemmelagets keeper foran seg fra kloss hold. Enkelte Tottenham-supportere kan dog med god grunn peke på at han delvis ble holdt igjen av West Bromwich-forsvaret, men noen straffe ble ikke dømt.

Lloris stoppet svenske-dobbel
Kampen eksploderte plutselig i noen minutter da Jonas Olsson tok seg en offensiv luftetur på banen. Svensken kriget i Spurs-boksen etter et innlegg og fikk til en avslutning kun få meter unna Lloris. Men franskmannen klarte på vidunderlig vis å vippe ballen over tverrliggeren til corner. Kanskje tenkte Tottenham-forsvaret at han ikke var spesielt målfarlig med tanke på at slike sjanser ble sløst bort, for på den påfølgende corneren var svensken umarkert, men denne gangen gikk avslutningen utenfor.

Og da ingen av lagene kom til større muligheter resten av kampen endte det med poengdeling og 1-1.