Tomålsscorer Arnautovic rev Manchester City i filler

Manuel Pellegrinis gutter ble blåst av banen på Britannia Stadium.

Stoke - Manchester City 2-0

Stoke sjokkerte Manchester City da ligalederen kom på besøk. Anført av en strålende Marko Arnautović var Manchester City i realiteten aldri i nærheten av å ta med seg noen poeng fra Mark Hughes' menn. De lyseblå fra Manchester klarte aldri å finne ut hvordan de skulle stanse østerrikeren som viste strålende samarbeid med Xherdan Shaqiri. Sveitseren var sist på begge scoringene til Stoke.

To lag som burde ha selvtillit
Både Stoke og Manchester City kunne ta med seg selvtillit inn i møtet på Britannia Stadium. Hjemmelaget slo Sheffield Wednesday 2-0 på tirsdag og skal dermed møte Liverpool i ligacupens semifinale. Også Manchester City skal møte et lag fra Merseyside i det siste hinderet før en eventuell finale - de lyseblå tok seg nemlig komfortabelt videre med en 4-1-seier over Hull i ligacupens kvartfinale.

Stoke rystet gjestene
Manuel Pellegrini kunne glede seg over endelig å ha David Silva tilbake fra start i Premier League, men det var noen andre artister det skulle dreie seg om på Britannia Stadium.

Nemlig Xherdan Shaqiri og Marko Arnautović.

For selv om Stoke de siste årene av mange har blitt karakterisert som et fysisk og duellsterkt lag, viste de røde og hvite at det ikke betyr at de mangler tekniske ferdigheter i laget. Det hadde ikke engang gått sju minutter da Shaqiri dro overstegsfinter, rykket forbi på høyrekanten og la inn foran mål. Der ventet Arnautović som spasserte inn kampens første scoring.

– Det er de nye lekekameratene som gjør det! Det er de tidligere vindunderbarna, sa TV 2s kommentator Simen Stamsø Møller.

Se scoringen øverst i saken!

Arnautović ustoppelig
Men leken var langt ifra ferdig der. Til tross for at Kevin De Bruyne var nære frempå og måtte presse frem en god redning fra Jack Butland, skulle det igjen dreie seg om en duo - en 24-åring fra Sveits og en 26-åring fra Østerrike.

Denne gangen dro Shaqiri seg inn i banen med en helfrekk vending før han lekkert stakk ballen i bakrom. Igjen var det nærmest telepati mellom de to, og Arnautović trengte bare ett touch på å score sitt andre.

Gjestene fra Manchester klarte rett og slett ikke å håndtere duoen!

Pellegrinis menn virket ikke å ha en plan på hvordan de skulle komme tilbake i kampen og så på ingen måte ut slik de tidvis har gjort i starten av sesongen. Men fem minutter før pause fant Raheem Sterling Aleksandar Kolarov, men venstrebackens avslutning gikk på Butland - og det var svært tydelig at gjestene kunne trengt en Sergio Agüero.

Kjente lukten at hat trick
Og i stedet for at Kolarov fant nettet, så det ut til at det utrolige skulle skje i motsatt ende. Manchester City ropte på offside da Arnautovic plutselig hadde sneket seg fri i bakrom, men assistentdommeren holdt flagget nede. Men alene med Hart klarte 26-åringen utrolig nok å sette ballen i stanga.

Idet timen ble passert hadde Pellegrini brukt opp samtlige bytter og viste tydelig hva han syntes om spillernes innsats.

Det hadde dog veldig liten effekt. Manchester City fortsatte å bli rystet av helhjertede Stoke-kontringer og var tidvis heldige som ikke fikk flere i eget nett.

Men verken Hart eller Butland trengte å plukke ut noen baller fra eget mål i andre omgang. Dermed ble Arnautovic den store helten for Stoke!

Slik startet lagene:
Stoke: Butland - Johnson, Shawcross, Wollscheid, Pieters - Cameron, Whelan - Shaqiri, Afellay, Arnautovic - Bojan

Manchester City: Hart - Sagna, Demichelis, Otamendi, Kolarov - Fernandinho, Fernando - De Bruyne, Silva, Sterling - Bony