Johnsrud Sundby måtte be langløpskongen om råd

Verdenscuplederen skrev mail til Petter Eliassen.

LIVIGNO (TV 2): Petter Eliassen er en av de aller beste i verden til å stake. Den kompetansen var nysgjerrige Martin Johnsrud Sundby svært interessert i å tilegne seg da han startet oppkjøringen til årets sesong.

– Sundby sendte meg en mail i vår der han lurte litt på treningen, smiler en stolt Eliassen til TV 2.

Teknikk

Og Eliassen hadde ingen problemer med å svare mannen som av mange regnes som verdens beste skiløper, og vinneren av verdenscupen to år på rad.

– Jeg svarte jeg. Martin har gitt meg og Thomas Alsgaard mye tips om trening på rulleskimølle, så det er fint å gi litt tilbake, sier Eliassen.

– Hva lurte han på?

– Nei, han lurte på hvilke typer hardøkter jeg trente, hvor mye jeg trente, og litt om teknikk og sånn.

Under Birkebeineren ble Sundby smadret av Eliassen som ble den første i historien som vant den 54 kilometer lange klassikeren på blanke ski. Han staket rett og slett Røa-gutten i senk.

– Det var så greit som at han var sterkere enn meg å stake. Det inspirerer meg noe voldsomt, sa Sundby til TV 2 rett etter målgang av Birken.

Blitt bedre

Og han fulgte altså opp med å søke lærdom hos mannen som satte han i skyggen.

– Sånn er Martin, og sånn er vel mange av de beste. Hvis de blir slått, så vil de gjerne vite hvordan de blir enda bedre, sier Eliassen.

Og at Sundby har blitt bedre er det ingen tvil om, selv om han ble disket under sesongåpningen på Beitostølen, var det en vass stakeutgave av Sundby som viste seg fram.

– Hvor mye bedre er vanskelig å si, men jeg har blitt bedre, sier Martin Johnsrud Sundby til TV 2.

– Har du prioritert det?

– Ja, veldig.