Magnus Carlsen startet London Chess Classic med poengdeling. Her er verdensmesteren avbildet under Norway Chess.
Magnus Carlsen startet London Chess Classic med poengdeling. Her er verdensmesteren avbildet under Norway Chess.

Rask Carlsen-remis i London Chess' første runde

Magnus Carlsen spilte remis mot Maxime Vachier-Lagrave i første runde av London Chess Classic.

Første runde av London Chess Classic ble en rask affære for verdensmester Magnus Carlsen.  Med sorte brikker mot Maxime Vachier-Lagrave var han ferdig allerede etter knappe to timer - en behagelig start på turneringen for verdensmesteren etter et parti som på papiret skulle være et av hans vanskeligste. 

- Jeg tror Magnus er fornøyd med dagen. Jeg tror verken han angrer på noen trekk eller føler partiet var kjedelig. Han spilte aggressiv og god sjakk mot en vanskelig motstander, kommenterte TV 2s sjakkekspert Espen Lie etter partiet.  

Magnus Carlsen gikk nemlig for en aggressiv åpning. Med sitt førstetrekk indikerte han en Siciliansk åpning - han var tydelig kamplysten og ville gjerne spille spennende sjakk. Stillingen på brettet ble etterhvert dynamisk og ubalansert, der spillerne spilte på ulike muligheter. 

Da det etterhvert løsnet litt på brettet, så det ut til at det var verdensmesteren som hadde de beste brikkene. Overraskende på mange kom derimot plutselig en remis på bordet. Maxime Vachier-Lagrave hadde tvunget den frem med evigsjakk og trekkgjentakelse. 

- Remisen kom overraskende på meg. Jeg tror at dersom Magnus hadde hatt en mulighet til å unngå dette, hadde han gjort det. Men han innser at han ikke har noen gode trekk, og må gå med på remis, sa Lie i sjakkstudio.

Og remis ble det altså. Etter bare 28 trekk og to timer kunne de to 25-åringene ta kvelden. Det er kan være gunstig med tanke på morgendagens rundeoppsett.

Magnus Carlsen møter da Fabiano Caruana med de hvite brikkene. Italieneren er gjerne mest kjent for det norske folk som mannen som gjorde et monsterresultat i St. Louis i 2014 og lenge var en klar verdenstoer bak Magnus Carlsen. Etter et dårlig 2015 er han derimot falt til syvende plass på verdensrankingen. Allikevel er dette et oppgjør det alltid knyttes stor spenning til.

- Vi har store forventninger til dette partiet. Caruana er en underholdende motstander, og Magnus har hatt noen feiende partier mot ham tidligere, minner Hans Olav Lahlum om. 

Partiene er i morgen i gang 15.00. Vi har sendinger på TV 2 Sumo og chat på tv2.no - alt i gang 14.30. 

Etter første runde ser tabellen ut som følger:

1. Anish Giri 1 poeng

2. Carlsen, Anand, Caruana, Vachier-Lagrave, Adams, Grischuk, Nakamura, Aronian 0,5 poeng

10. Topalov 0 poeng