Lund Svindal og Jansrud med suveren dobbeltseier

– Jeg visste at om man skulle slå Kjetil i dag, så måtte man være rå, sier Lund Svindal.

Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud var helt uslåelige på verdenscuputforen i Beaver Creek. I mål skilte det 0,30 sekunder i favør av Aksel Lund Svindal, mens Jansrud hadde ytterligere 40 hundredeler ned til nestemann.

Svindal kjørte utforløypen på 1.42,34, mens Jansrud suste ned løypen på 1.42,64.

– Det her var sinnssykt bra, sier Lund Svindal til TV 2 etter seieren.

– Jeg visste at om man skulle ta Kjetil i dag så måtte man være rå, og det fikk jeg heldigvis til.

Fra startnummer 16 kjørte Lund Svindal i mål 0,97 sekunder foran Carlo Janka som da ledet rennet med 13 hundredeler til Christian Innerhofer.

– Da jeg kom i mål så langt foran så skjønte jeg at det bare var Kjetil som kunne ta det. Det gjorde han nesten, men jeg holdt unna, sier Lund Svindal.

Jansrud avsluttet sterkt

For den eneste som var i nærheten av å true Lund Svindal var altså landsmannen.

Selv om Jansrud var halvsekundet bak lederen allerede ved første mellomtid satte han Lund Svindal under press.

Ved siste mellomtid skilte det 24 hundredeler i favør av sistnevnte. En favør som i mål ble til 0,30.

– Jeg var ikke god nok på den første flaten. Hadde jeg vært likt med han der så hadde jeg vært foran i mål, men å gråte over spilt melk det nytter ikke. Jeg registrerer at jeg er i god nok form til å henge med, sier Jansrud til TV 2.

– Jeg stod på toppen og hørte Aksel sin tid. Det er et toegget sverd. I utgangspunktet er det gøy å vite at han har gjort det bra. Da kan man senke skuldrene litt, men han var jo ikke bare litt foran de andre.

Det er dagens toer som har vært best og mest stabil på trening i Beaver Creek.

– Jeg er litt overrasket. Jeg har følt meg stabil på trening, og han har vært litt for langt bak. Men han er en mann som åpenbart er i god form. Er det en som skal klinke til på den måten, så er det jo han.

Ingen andre enn de to nordmennene klarte å komme seg ned henget på under ett minutt og 43 sekunder. Franske Guillermo Fayed kjørte inn til tredjeplass, men var hele fire tideler bak Jansrud med sluttiden 1.43,04.

– Å være to nordmenn på pallen, når man bare er to rutinerte på start er ganske vilt, sier Jansrud.

Første dobbeltseier

Dermed fortsetter Aksel Lund Svindal sin utrolige sesongstart. Forrige uke vant han både utfor og Super-G i Lake Louise.

Beaver Creek er en lykkearena for de norske fartsfantomene.

Det er tredje året på rad at det blir en norsk seier, og det er også første gang at Lund Svindal og Jansrud tar en dobbeltseier.